Echipa Ministerului Justiției în discuții bilaterale cu International IDEA

You are here

Echipa Ministerului Justiției în discuții bilaterale cu International IDEA

4 iulie 2024, Chișinău - Oportunitățile de consolidare și monitorizare a progresului Republicii Moldova în domeniul justiției au fost discutate în cadrul unei întrevederi între ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și directorul Programului Regional pentru Europa al Institutului pentru Democrație și Asistență Electorală (International IDEA), Sam Van der Staak.

 

Sam Van der Staak, reprezentant al International IDEA la Bruxelles, și-a exprimat deschiderea pentru colaborarea cu echipa Ministerului Justiției în vederea fortificării rezultatelor pe care Republica Moldova le va prezenta la etapa de screening bilateral, un pas important în procesul de aderare la UE. În cadrul discuției, au fost abordate și potențialele provocări ce pot apărea la alegerile prezidențiale și parlamentare. Părțile au convenit asupra unor viitoare colaborări pentru sporirea securității naționale și combaterea surselor ilegale de finanțare a partidelor.

 

Veronica Mihailov-Moraru a subliniat angajamentul Republicii Moldova de a implementa reforme care vor îmbunătăți sistemul juridic atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, asigurând stabilitatea și eficiența acestuia. Ministra și-a manifestat disponibilitatea de a colabora cu organizații internaționale și parteneri externi, precum International IDEA, pentru a aduce expertiză și bune practici menite să sprijine aceste reforme.

 

International IDEA este o organizație interguvernamentală care sprijină democrația la nivel global. Principalele domenii de activitate includ procesul electoral, evaluarea democrației, participarea și reprezentarea politică, schimbările climatice și democrația, precum și digitalizarea.

Content Images: 

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31