Secretarul general al Biroului Permanent al Conferinței de la Haga în vizită la Ministerul Justiției
19.03.2019
Cristophe Bernasconi, Secretarul general al Biroului Permanent al Conferinței de la Haga privind dreptul internațional privat a avut o întrevedere cu ministrul Justiției, Victoria Iftodi.
 
Ministerul Justiției demarează procesul de elaborare a raportului intermediar privind evaluarea periodică universală a respectării drepturilor omului
18.03.2019
Ministerul Justiției începe elaborarea raportului intermediar ce vizează implementarea recomandărilor statelor membre ale ONU adresate Republicii Moldova.
 
Promovarea conceptului de comunitate terapeutică în penitenciare
18.03.2019
Aplicarea unor metode inovative în sistemul penitenciar pentru reabilitarea deținuților consumatori de droguri este subiectul unui eveniment organizat la Viena, (Austria) în cadrul căruia este prezentată experiența Republicii Moldova, României și Norvegiei în crearea unor comunități terapeutice în penitenciare.
 
Fortificarea mecanismului național de combatere a infracțiunilor motivate de ură
14.03.2019
Ministerul Justiției a fost gazda unei mese rotunde la care s-a discutat despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor motivate de ură.
 
Aplicarea mecanismului compensatoriu pentru condițiile precare de detenție
06.03.2019
Subiectul implementării noului remediu pentru soluționarea reclamațiilor privind condițiile inumane de detenție este pus în dezbatere în cadrul unui atelier de lucru organizat de reprezentanți ai Consliului Europei (CoE) la Chișinău.
 
Ministrul Justiției îndeamnă judecătorii să îmbunătățească actul de justiție
01.03.2019
Victoria Iftodi, ministrul Justiției a participat la Adunarea Generală a Judecătorilor.
 
Dialog continuu privind asistența Consiliului Europei pentru sectorul justiției
28.02.2019
Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin. Oficialii au discutat despre proiectele de asistență în care este beneficiar Ministerul Justiției, implementate de Consiliul Europei (CoE).
 
Conducerea Ministerului
Ministru al Justiţiei

Vezi: Structura Ministerului

 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6028891     Soluție
 
Servicii
Close