Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Sesizarea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, privind abaterile disciplinare în procesul de strămutare a judecării cauzei penale de învinuire a lui Șor Ilan
22.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și la Inspecția Judiciară privind comiterea abaterilor disciplinare în procesul de strămutare a judecării cauzei penale de învinuire a lui Șor Ilan.
    
 
Inițiative legislative aprobate în cadrul ședinței de Guvern
22.09.2021
Guvernul a aprobat astăzi, 22 septembrie a.c, două inițiative legislative, raportate de Ministerul Justiției.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Misiunii USAID în Republica Moldova
22.09.2021
Astăzi, 22 septembrie curent, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
    
 
Secretarul de Stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la evenimentul „Nota analitică: Volumul excesiv de muncă: cum afectează independența și integritatea judecătorilor”
21.09.2021
Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la prezentarea publică a notei analitice: Volumul excesiv de muncă: cum afectează independența și integritatea judecătorilor.
    
 
Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei profesionale a executorilor judecătorești
21.09.2021
Stimați executori judecătorești,Cu ocazia Zilei profesionale a executorilor judecătorești, celebrate anual, la data de 21 septembrie, Vă adresez urări de bine, sănătate și realizarea deplină a obiectivelor propuse.
    
 
Proiectul de lege privind modificarea Constituției - votat în prima lectură de către Parlament
16.09.2021
Astăzi, 16 septembrie curent, a fost votat de Parlamentul Republicii Moldova în prima lectură proiectul de lege privind modificarea Constituției, care are drept scop consolidarea independenței sistemului judecătoresc.
    
 
Inițiative legislative aprobate la ședința de Guvern
15.09.2021
Astăzi, 15 septembrie a. c., în ședința de Guvern au fost aprobate câteva inițiative legislative, raportate de Ministerul Justiției.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin
15.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi, 15 septembrie a.c., o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu înalți oficiali europeni
14.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut, astăzi, 14 septembrie a.c. o întrevedere cu doamna Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene și cu domnul Michael Siebert, director general pentru Rusia, Parteneriatul Estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE de la Serviciul European de Acțiune Externă.
    
 
Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu ocazia Zilei profesionale a notarului
14.09.2021
Stimați notari, dragi colegi, astăzi, 14 septembrie 2021, sărbătorim Ziua notarului. Cu acest prilej, Ministerul Justiției Vă adresează calde felicitări și mult spor în activitatea pe care o desfășurați.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Excelența Sa, Stanislav Kázecký
13.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Excelența Sa, Stanislav Kázecký.
    
 
Ședință de consultare cu partenerii de dezvoltare la Ministerul Justiției
10.09.2021
Ministerul Justiției a organizat, astăzi, 10 septembrie a.c o ședință de consultare cu partenerii de dezvoltare pe marginea priorităților ministerului, care derivă din Planul de acțiuni al Guvernului pe segmentul justiție și anticorupție.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani
10.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi, 10 septembrie a.c, o discuție cu Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional (FMI) în Republica Moldova, Rodgers Chawani, în contextul pregătirilor pentru negocierile cu misiunea FMI.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Profesionale a Avocatului
09.09.2021
Dragi avocați,Ziua Profesională a Avocaturii, pe care o aniversăm în fiecare an pe data de 9 septembrie, este un moment oportun de a promova rolul fundamental pe care îl are avocatul în edificarea statului de drept, precum și de a aprecia munca depusă în apărarea valorilor democratice, a drepturilor și libertăților legitime ale cetățenilor.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks
08.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks. Ministrul i-a mulțumit că a efectuat una dintre primele sale vizite anume la Ministerul Justiției, ceea ce demonstrează importanța domeniului justiției pentru partenerii noștri.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut un dialog cu reprezentanții Grupului de Lucru de nivel înalt privind reforma justiției în RM al Consiliului Europei
07.09.2021
Astăzi, 07 septembrie 2021, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, au participat la o discuție cu reprezentanții Grupului de Lucru de nivel înalt privind reforma justiției în RM al Consiliului Europei.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu Laura Hruby, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii și reprezentanții Misiunii USAID în Moldova
07.09.2021
Astăzi, 7 septembrie a.c., Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și echipa acestuia s-au întâlnit cu Laura Hruby, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, reprezentanții secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul misiunii, și reprezentanții USAID.
    
 
Ministerul Justiției anunță despre organizarea consultărilor publice asupra Proiectului Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022
03.09.2021
Ministerul Justiției anunță despre organizarea consultărilor publice asupra versiunii preliminare a proiectului Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 – componenta „Justiție și anticorupție”, care conține prioritățile pe termen imediat și scurt în vederea asigurării independenței și integrității sistemului judecătoresc și a procuraturii, eradicării corupției, îmbunătățirii sistemului de protecție a drepturilor și libertăților omului.
    
 
Întrevederea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță
02.09.2021
Astăzi, 02 septembrie curent, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.
    
 
Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură a fost avizat pozitiv de Guvern
19.08.2021
Astăzi, 19 august a.c., Guvernul a aprobat Avizul asupra proiectului de lege nr. 181 din 10 august 2021 pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către un grup de deputați în Parlament.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a prezentat noul secretar de stat și membrii cabinetului său echipei ministerului
17.08.2021
Astăzi, 17 august 2021, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a prezentat echipei ministerului noul secretar de stat și membrii cabinetului ministrului.
    
 
Veronica Mihailov-Moraru este noul secretar de stat al Ministerului Justiției
09.08.2021
Astăzi, 9 august curent, în cadrul ședinței de guvern a fost desemnată în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
    
 
Noul ministru al justiției, Sergiu Litvinenco, a fost prezentat echipei ministerului
09.08.2021
Astăzi, 9 august 2021, urmare a învestirii noului Guvern, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță a prezentat echipei Ministerului Justiției, pe noul ministru, Sergiu Litvinenco.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii naționale – Ziua Constituției
29.07.2021
Dragi concetățeni,Celebrarea sărbătorii naționale Ziua Constituției Republicii Moldova constituie un eveniment unic care este menit, începând cu anul 1994, să definească importanța și rolul celor mai autentice valori și principii inerente vieții sub aspect economic, politic, social, juridic.
    
 
Încheierea proiectului european „Suport pentru prevenirea și combaterea eficientă împotriva corupției în sectorul justiției”
20.07.2021
Astăzi, 20 iulie curent, a avut loc ședința de încheiere a proiectului european „Suport pentru prevenirea și combaterea eficientă împotriva corupției în sectorul justiției” finanțat de Uniunea Europeană.
    
 
Colecția de cărți a Bibliotecii Justiției
12.07.2021
Ministerul Justiției prezintă spre atenția celor care au îndrăgit lectura, dornici de aprofundarea cunoștințelor în domeniul juridic, Lista integrată a colecției de cărți a Bibliotecii Justiției.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Arhivistului
09.07.2021
Stimați funcționari din domeniu arhivistic,​​​​​​​Stimați colegi,Instituirea în Republica Moldova, începând cu anul 2014, a sărbătorii profesionale "Ziua Arhivistului" este o confirmare a importanței și rolului incontestabil a activității arhivistului.
    
 
Justiția este cu Tine
09.07.2021
De această dată, în cadrul proiectului "Justiția este cu Tine", îl veți cunoaște pe Domnul Dumitru Ignat, comisar de justiție, Șef de grup al Penitenciarului nr. 9-Pruncul, care activează începând cu anul 2011 în instituția din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, subdiviziune administrativă a Ministerului Justiției.
    
 
Justiția este cu Tine
05.07.2021
În ediția de astăzi a proiectului "Justiția este cu Tine" veți avea posibilitatea să vă familiarizați cu activitatea Domnului Andrei Galbura, inspector principal de justiție, Șef de grup al Penitenciarului nr. 13-Chișinău.
    
 
Justiția este cu Tine
02.07.2021
Mult Stimații noștri admiratori ai proiectului "Justiția este cu Tine", ediția de astăzi va fi marcată de o apariție inedită, reprezentată de personalitatea deosebită a Domnului Vladimir Trofim, colonel de justiţie, ex-director al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Veteran al Administrației Naționale.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11292609     Soluție
 
Servicii
Close