Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Secretarul general al Biroului Permanent al Conferinței de la Haga în vizită la Ministerul Justiției
19.03.2019
Cristophe Bernasconi, Secretarul general al Biroului Permanent al Conferinței de la Haga privind dreptul internațional privat a avut o întrevedere cu ministrul Justiției, Victoria Iftodi.
    
 
Ministerul Justiției demarează procesul de elaborare a raportului intermediar privind evaluarea periodică universală a respectării drepturilor omului
18.03.2019
Ministerul Justiției începe elaborarea raportului intermediar ce vizează implementarea recomandărilor statelor membre ale ONU adresate Republicii Moldova.
    
 
Promovarea conceptului de comunitate terapeutică în penitenciare
18.03.2019
Aplicarea unor metode inovative în sistemul penitenciar pentru reabilitarea deținuților consumatori de droguri este subiectul unui eveniment organizat la Viena, (Austria) în cadrul căruia este prezentată experiența Republicii Moldova, României și Norvegiei în crearea unor comunități terapeutice în penitenciare.
    
 
Fortificarea mecanismului național de combatere a infracțiunilor motivate de ură
14.03.2019
Ministerul Justiției a fost gazda unei mese rotunde la care s-a discutat despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor motivate de ură.
    
 
Aplicarea mecanismului compensatoriu pentru condițiile precare de detenție
06.03.2019
Subiectul implementării noului remediu pentru soluționarea reclamațiilor privind condițiile inumane de detenție este pus în dezbatere în cadrul unui atelier de lucru organizat de reprezentanți ai Consliului Europei (CoE) la Chișinău.
    
 
Ministrul Justiției îndeamnă judecătorii să îmbunătățească actul de justiție
01.03.2019
Victoria Iftodi, ministrul Justiției a participat la Adunarea Generală a Judecătorilor.
    
 
Dialog continuu privind asistența Consiliului Europei pentru sectorul justiției
28.02.2019
Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin. Oficialii au discutat despre proiectele de asistență în care este beneficiar Ministerul Justiției, implementate de Consiliul Europei (CoE).
    
 
Peste 130 organizații necomerciale au statut de utilitate publică
22.02.2019
Până în prezent, 133 organizații necomerciale au obținut statutul de utilitate publică, confirmat prin certificatul emis de Ministerul Justiției, în baza deciziei Comisiei de certificare.
    
 
Realizările Ministerului Justiției în anul 2018
22.02.2019
Justiția și drepturile omului au constituit prioritatea Ministerului Justiției și în anul 2018, activitatea acestuia fiind focusată în realizarea politicilor pe aceste segmente ample și cu un impact major asupra celorlalte sectoare.
    
 
Utilizarea noilor tehnologii informaționale în sectorul justiției
20.02.2019
Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), autoritate administrativă din subordinea Ministerului Justiției, continuă să efectueze o serie de activități pentru amplificarea rolului ce îl au tehnologiile informaționale în sectorul justiției.
    
 
Concurs internațional pentru contractarea companiei de construcție a noului penitenciar din Chișinău
15.02.2019
Astăzi, 15 februarie 2019, este lansat concursul pentru selectarea și contractarea companiei de construcție ce va construi viitorul penitenciar din Chișinău.
    
 
Colegiul disciplinar al judecătorilor are un membru nou
12.02.2019
Concursul anunțat anterior privind selecția unui reprezentant al societății civile în colegiul disciplinar al judecătorilor s-a încheiat. A fost ales un membru nou în colegiul disciplinar al judecătorilor.
    
 
Guvernul a decis crearea Consiliului național pentru drepturile omului
11.02.2019
Guvernul a aprobat proiectul elaborat de Ministerul Justiției privind instituirea Consiliului național pentru drepturile omului și Secretariatului permanent pentru drepturile omului.
    
 
Perfecționarea legislației în domeniul combaterii infracțiunilor privind viața sexuală
07.02.2019
Ministerul Justiției, Centrul Internațional „La Strada” și Ambasada S.U.A. în Republica Moldova organizează un atelier de lucru ce se axează pe analiza cadrului legal normativ în domeniul combaterii infracțiunilor privind viața sexuală, perfecționarea acestuia și schimbul de bune practici.
    
 
Reforma hărții judiciare continuă
31.01.2019
Terenurile pe care urmează a fi construite, în prima etapă a reformei hărții judecătorești, clădirile noi ale sediilor judecătoriilor de prim nivel au fost identificate.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia zilei lucrătorului Procuraturii
29.01.2019
Stimate domnule procuror general, stimați procurori și angajați ai Procuraturii,
    
 
Bilanțul activității sistemului penitenciar în anul 2018
25.01.2019
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat raportul activității pentru anul 2018.
    
 
Anunț privind organizarea și desfășurarea examenului de calificare pentru atribuirea calității de expert judiciar
24.01.2019
Anunț privind organizarea și desfășurarea examenului de calificare pentru atribuirea calității de expert judiciarPotrivit pct. 17 alin. 1) din Regulamentul privind activitatea Comisiei de calificare și evaluare a experților judiciari, aprobat prin Hotărârea Guvernului Nr. 1411 din 27.12.2016, Ministerul Justiției anunță organizarea examenului de calificare pentru atribuirea calității de expert judiciarLa examenul de calificare sunt admise persoanele care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 40 şi care urmează a prezenta actele prevăzute în art. 43 din Legea nr. 68 din 14.04.2017
    
 
O nouă versiune a PIGD-ului, lansată pentru testare în 3 instanțe
21.01.2019
În perioada 21 ianuarie - 21 martie curent, va avea loc testarea noilor funcționalități ale Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD).
    
 
Doi candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor
18.01.2019
Ministerul Justiției a examinat 3 dosare depuse la concursul pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile. 2 candidați sunt admiși la interviu.
    
 
Republica Moldova în dialog cu UE privind respectarea drepturilor omului
17.01.2019
Ministerul Justiției este gazda unei noi runde a dialogului Republica Moldova – Uniunea Europeană privind respectarea drepturilor omului.
    
 
Bilanțul activității Probațiunii în anul 2018
16.01.2019
Inspectoratul Național de Probațiune (INP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat bilanțul activității în anul 2018, direcțiile prioritare și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în anul curent.
    
 
Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul de probațiune
12.01.2019
Stimaţi funcționari din cadrul sistemului de probațiune,
    
 
Ministerul Justiției a selectat candidatul la funcția de membru al ECRI din partea Republicii Moldova
04.01.2019
Marin Gurin este învingătorul concursului organizat de Ministerul Justiției privind selectarea unui membru, din partea Republicii Moldova, în Comisia Europenă împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI).
    
 
Din ianuarie 2019, modificările legislației vor fi publicate doar pe platforma www.legis.md
27.12.2018
Ministerul Justiției anunță faptul că de la 1 ianuarie 2019, unica sursă de informații actualizate a legislației - Registrul de stat al actelor juridice al Republicii Moldova, va fi platforma on-line www.legis.md.
    
 
Desemnarea procentuală a trecut în competența Agenției Servicii Publice
27.12.2018
În data de 21 decembrie curent a intrat în vigoare legea privind modificarea unor acte legislative prin care Agenția Servicii Publice (ASP) devine instituția competentă pentru recepționarea cererilor de participare la mecanismul desemnării procentuale și întocmirea listei beneficiarilor.
    
 
Abordări noi în cercetarea eficientă a infracțiunilor
20.12.2018
Ministerul Justiției, Procuratura Generală, reprezentanții sistemului judecătoresc și experți străini au discutat în cadrul unei conferințe internaționale, organizate la Chișinău, despre procesul urmăririi penale și cercetarea infracțiunilor în Republica Moldova, prin prisma standardelor internaționale în domeniu și deficiențelor de ordin practic și legal.
    
 
Ministerul Justiției prelungește concursul pentru selectarea membrului supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor
18.12.2018
Ministerul Justiției a recepționat un singur dosar depus la concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor. Din acest considerent, Ministerul Justiției prelungește concursul.
    
 
Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul penitenciar
15.12.2018
Stimaţi funcționari din cadrul sistemului penitenciar,Misiunea fundamentală a justiţiei este aceea de a proteja.
    
 
4 candidați la funcția de membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea Republicii Moldova
13.12.2018
Ministerul Justiției a recepționat 4 dosare depuse pentru participarea la concursul privind selectarea unui membru, din partea Republicii Moldova, în Comisia Europenă împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI).
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6028909     Soluție
 
Servicii
Close