Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Opinia ODIHR la Proiectul de lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii
18.11.2019
Ministerul Justiției comunică despre Opinia ODIHR la Proiectul de lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii.
    
 
Prioritățile ministrului justiției, Fadei Nagacevschi prezentate în cadrul briefingului de presă
18.11.2019
Astăzi, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a susținut un briefing de presă la sediul Ministerului Justiției.
    
 
Invitație de presă!
18.11.2019
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi va susține astăzi, un briefing de presă la sediul Ministerului Justiției.
    
 
Noul ministru al justiției, Fadei Nagacevschi a fost prezentat astăzi echipei ministerului
15.11.2019
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Prim-ministrul, Ion Chicu au prezentat astăzi colectivului Ministerului Justiției noul ministru, Fadei Nagacevshi.
    
 
Dialogul RM – UE pentru Drepturile Omului, Libertate, Securitate și Justiție
14.11.2019
În perioada 13-14 noiembrie curent la sediul Ministerului Justiției s-au desfășurat două zile de ședințe de lucru în cadrul cărora au fost puse în discuție mai multe subiecte de interes ce vizează Dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru Drepturile Omului, Libertate, Securitate și Justiție.
    
 
Ministrul justiției a avut o întrevedere cu Înaltul Consilier al UE pe domeniul justiției și procuraturii
13.11.2019
Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate a avut o întrevedere cu Înaltul Consilier al UE pe domeniul justiției și procuraturii, Satu Seppanen.
    
 
Veronica Mihailov-Moraru a participat la masa rotundă privind prevenirea și combaterea spălării banilor
13.11.2019
La data de 12 noiembrie curent, Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la masa rotundă: „Dialoguri europene. Analiza cadrului de politici privind prevenirea și combaterea spălării banilor în Republica Moldova”.
    
 
Masă rotundă: „Portalul Național al Instanțelor Judecătorești: probleme depistate - măsuri întreprinse"
12.11.2019
La data de 07 noiembrie curent la Ministerul Justiției a avut loc masa rotundă cu genericul: „Portalul Național al Instanțelor Judecătorești: probleme depistate - măsuri întreprinse”.
    
 
Noul secretar de stat al Ministerului Justiției a fost prezentat echipei
11.11.2019
Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate a prezentat colectivului Ministerului Justiției noul secretar de stat, Dumitru Rusu. Secretarul de stat a fost numit în funcție de către cabinetul de miniștri în cadrul ședinței din 06 noiembrie curent.
    
 
Rezultatele activității Ministerului Justiției în primele 5 luni de la investirea noului Guvern
11.11.2019
Realizarea reformelor în sectorul justiției constituie prioritatea esențială a Ministerului Justiției. În contextul evoluției și situației actuale în domeniul justiției, precum și în țară, Ministerul Justiției consideră oportun de a aduce la cunoștința cetățenilor și a părților interesate despre rezultatele și inițiativele întreprinse de către Ministerul Justiției în perioada primelor 5 luni de la investirea noului Guvern.
    
 
Justiția juvenilă în atenția Ministerului Justiției
11.11.2019
Ministerul Justiției acordă atenție sporită domeniului justiției juvenile. Astfel, secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a avut recent două ședințe de lucru cu reprezentanții UNICEF, precum și cu reprezentanții Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC).
    
 
Lecție publică privind „Activitatea Ministerului Justiției în contextul semnării Acordului de Asociere a RM-UE”
07.11.2019
Secretarul de stat, Laurențiu Hadîrcă și expertul european, Erick Minnegheer au susținut astăzi o Lecție publică elevilor claselor a XII-a din cadrul Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Căușeni.
    
 
Ministrul justiției a participat la inaugurarea atelierului de confecționare a încălțămintei și a terenului de minifotbal la Penitenciarul nr.18-Brănești
07.11.2019
Ministrul justiției, Olesea Stamate a participat, astăzi, 7 noiembrie curent, la ceremonia de inaugurare a atelierului de confecționare a încălțămintei și ceremonia de deschidere a terenului de minifotbal în cadrul Penitenciarul nr.18-Brănești.
    
 
Noi modificări la Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură
06.11.2019
Reforma justiției este obiectivul de bază al Guvernului Republicii Moldova conform programului acestuia aprobat la 08 iunie curent, iar Procuratura Generală a Republicii Moldova este instituția cheie în procesul de realizare a reformei justiției, combaterii corupției și edificării unui stat de drept.
    
 
Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei și soluții”
06.11.2019
Astăzi, secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei și soluții”.
    
 
Proiectul de concept privind reformarea justiției și a organelor procuraturii a fost discutat la Ministerul Justiției
 - 01.11.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a fost organizată o ședință de lucru în cadrul căreia a fost prezentat proiectul de concept revizuit privind ajustarea mecanismului configurat în adoptarea proiectului de lege inițial cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a organelor procuraturii.
    
 
Actul normativ la proiectul Hotărârii Guvernului ce vizează construcția noului penitenciar din Chișinău a fost aprobat
01.11.2019
În vederea îmbunătățirii și dezvoltării sectorului social în instituțiile de detenție, Guvernul Republicii Moldova a stabilit drept obiectiv prioritar, construcția unui nou penitenciar în raza mun. Chișinău
    
 
Înregistrările video ale probei interviului din cadrul concursului pentru funcția de Procuror General sunt făcute publice
30.10.2019
În contextul desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General, Ministerul Justiției pledează pentru transparență, obiectivitate și echidistanță în preselecția candidaților.
    
 
Recomandările privind Portalul Național al Instanțelor de Judecată
30.10.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștință despre faptul că urmare publicării anunțului privind solicitarea adresată utilizatorilor Portalului Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ) de a comunica despre deficiențele și carențele sesizate la utilizarea PNIJ, toate propunerile și sugestiile colectate au fost sintetizate și analizate.
    
 
Lista candidaților la funcția de Procuror General este publicată
29.10.2019
Ministerul Justiției anunță că în cadrul concursului, Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General a analizat candidații tînând cont de pregătirea, abilitățile profesionale, integritatea și calitățile personale ale acestora.
    
 
Câștigătorii concursului european „Crystal Scales of Justice” au fost desemnați
29.10.2019
La 25 octombrie curent, la Oslo, Norvegia, cu ocazia Zilei Europene a Justiției, Comisia Europeană pentru Eficiența Justiției (CEPEJ) a desemnat proiectele câștigătoare la concursul „Crystal Scales of Justice”.
    
 
Concurs pentru selectarea avocaților care să reprezinte interesele Republicii Moldova
28.10.2019
Ministerul Justiţiei inițiază un concurs pentru selectarea unui cabinet/birou asociat de avocați, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în instituţiile de arbitraj internaţionale.
    
 
Ședința secretarului de stat Veronica Mihailov-Moraru cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova și președintele Asociației Femeilor Avocate
25.10.2019
Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a avut o întrevedere cu președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa și președintele Asociației Femeilor Avocate din Moldova, Feodosia Tîșcic. 
    
 
Ministerul Justiției anunță candidații înscriși la concursul pentru funcția de membru în Consiliul de Integritate
23.10.2019
Ministerul Justiției comunică părților interesate despre lista candidaților care au depus dosarele pentru concursul de selectare a unui membru în Consiliul de Integritate, reprezentant al societății civile.
    
 
Lista candidaților admiși la concursul pentru funcția de Procuror General
22.10.2019
Ministerul Justiției anunță că urmare a examinării și evaluării dosarelor depuse pentru concursul la funcția de Procuror General de către Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general
    
 
Ministrul Justiției a vizitat instituțiile subordonate ale Administrației Naționale a Penitenciarelor
22.10.2019
Ministrul Justiției, Olesea Stamate și directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liuba Jignea-Suveica, au efectuat, astăzi, o vizită de documentare și informare la Penitenciarul nr.15-Cricova și la sediul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”.
    
 
Lista candidaților înregistrați la concursul pentru funcția de Procuror General
21.10.2019
În contextul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției de Procuror General, Ministerul Justiției aduce la cunoștința părților interesate despre lista candidaților înregistrați la concurs.
    
 
Masa rotundă dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane
21.10.2019
Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat, astăzi, la masa rotundă organizată de către Departamentul Drept Penal al Facultăţii de Drept al Universităţii de Stat din Moldova, în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Juristului
18.10.2019
Stimați Juriști!Importanța profesiei de jurist într-un stat de drept și democratic derivă din rolul semnificativ al acestuia în asigurarea supremației legii și ocrotirea drepturilor omului.
    
 
Componența Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General a fost aprobată
17.10.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștința părților interesate despre faptul că a fost instituită și aprobată componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de Procuror General.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7316341     Soluție
 
Servicii
Close