Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Anunț
30.07.2019
Ministerul Justiției anunță că, în ziua de miercuri, 31 iulie curent, nu vor fi prestate servicii privind apostilarea și legalizarea actelor la ghișeele ministerului.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Constituției
29.07.2019
Astăzi, avem deosebitul prilej de a celebra aniversarea Legii Supreme a țării noastre – Constituția Republicii Moldova.
    
 
Bilanțul privind activitatea sistemului penitenciar pentru semestrul I al anului 2019
25.07.2019
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat astăzi, raportul activității sistemului penitenciar pentru I-ul semestru al anului 2019.
    
 
Ministerul Justiției a iniţiat elaborarea proiectului de Lege cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție
23.07.2019
Ministerul Justiţiei anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului Legii cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ).
    
 
Ministrul Justiției a participat la Forumul „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție”
23.07.2019
Ministrul justiției, Olesea Stamate, a participat la Forumul „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție” desfășurat în perioada 22 și 23 iulie curent.
    
 
Coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE au efectuat o vizită la Ministerul Justiției
23.07.2019
Astăzi, coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, au avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco.
    
 
Reformele în justiție discutate de Ministrul Justiției și Șeful delegației UE în Republica Moldova
19.07.2019
Ministrul Justiției, Olesea Stamate s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa, Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.
    
 
Proiectul de lege privind modificarea Codului contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008 a fost aprobat de Guvern
18.07.2019
Proiectul de lege cu privire la modificarea Codului contravențional prevede mai multe modificări la Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008. Cele mai importante modificări propuse se referă la extinderea termenului de prescripție în cazul sancționării faptei de violență în familie, aplicarea muncii neremunerate și instituirea arestului contravențional persoanelor care au împlinit vârsta generală de pensionare.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei arhivistului
12.07.2019
Stimați funcționari din domeniul arhivistic, am un prilej deosebit de a vă adresa felicitări și urări de bine folosind ocazia zilei profesionale, consemnată anual în a doua sâmbătă a lunii iulie.
    
 
Raportul intermediar benevol privind evaluarea periodică universală a respectării drepturilor omului din partea ONU, propus consultării publice
10.07.2019
Ministerul Justiției a elaborat raportul intermediar benevol ce vizează implementarea recomandărilor statelor membre ale ONU adresate Republicii Moldova.
    
 
Direcții prioritare de activitate în domeniul justiției, discutate de ministrul Justiției cu partenerii externi
09.07.2019
Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul S.U.A. în Moldova, Dereck J. Hogan și reprezentanții Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
    
 
Dezmințire
05.07.2019
În vederea informării corecte şi obiective a opiniei publice Ministerul Justiției dezminte informaţia publicată eronat de unele surse media, precum că au avut loc demisii recente în Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).
    
 
Ministerul Justiției anunță concurs pentru postul de director și director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor
04.07.2019
Concursul pentru funcţiile publice cu statut special din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor este deschis până pe 26 iulie 2019.
    
 
Ministerul Justiției a avizat pozitiv inițiativa de modificare a legii cu privire la Procuratură
01.07.2019
Proiectul de modificare a legii cu privire la Procuratură prevede o serie de modificări esențiale a legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură.
    
 
Expertize judiciare efectuate în CNEJ, recunoscute internațional
31.07.2018
În cadrul Centrului Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), subordonat Ministerului Justiției, vor fi acredite adițional 2 tipuri de expertiză judiciară: în domeniul dactiloscopiei (identificarea persoanelor în baza amprentelor digitale) și expertiza circumstanțelor accidentelor rutiere.
    
 
Rezultate finale obținute prin proiectul de asistență tehnică al UE în sectorul justiției
24.07.2018
Membrii echipei care au derulat un proiect pentru dezvoltarea sistemelor de executare, reabilitare și probațiune din Moldova, au prezentat o evaluare a produselor finale obținute, Ministerul Justiției fiind unul din beneficiarii proiectului.
    
 
Cooperare cu Croația în domeniul anticorupție
23.07.2018
Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, a prezidat o întrevedere între instituțiile competente în lupta anticorupție și reprezentantul Ministerului Justiției Republicii Croația.
    
 
Ministrul Justiției s-a întâlnit cu Președintele Curții Supreme de Justiție a Croației
20.07.2018
Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, s-a întâlnit cu Președintele Curții Supreme de Justiție a Republicii Croația, Đuro Sessa.
    
 
Discuții despre arestul preventiv cu Procurorul General al Croației
20.07.2018
Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, s-a întâlnit cu Procurorul General al Republicii Croația, Dražen Jelenić.
    
 
Croația va acorda asistență justiției din Republica Moldova
19.07.2018
Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi a avut o întrevedere bilaterală cu Ministrul Justiţiei al Croației, Dražen Bošnjaković.
    
 
Modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor
18.07.2018
Guvernul a aprobat modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor.
    
 
Victoria Iftodi participă la Reuniunea Informală a Miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne din statele membre ale Parteneriatului Estic
13.07.2018
Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, participă la a V-a Reuniune Informală a Miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne din statele membre ale Parteneriatului Estic, care are loc la Innsbruck, Austria.
    
 
Schimb de experiență în procesul de coordonare a afacerilor europene: exemplul francez
13.07.2018
La inițiativa Ambasadei Franței în Republica Moldova, la data de 12 iulie, la Chișinău a fost organizat seminarul dedicat schimbului de experiență în procesul de coordonare instituțională a dosarelor europene.
    
 
Tentativă de mituire a unui angajat din sistemul penitenciar
12.07.2018
    
 
Respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități discutată la Tiraspol
11.07.2018
    
 
Guvernul a aprobat noi reglementări în domeniul monitorizării electronice
05.07.2018
Guvernul a aprobat o serie de modificări și completări la Regulamentul privind monitorizarea electronică a persoanelor, care au ca scop asigurarea concordanței reglementărilor în domeniu și eficientizarea procesului de monitorizare electronică.
    
 
Centrul de Informații Juridice se reorganizează în Agenția Resurse Informaționale Juridice
05.07.2018
Centrul de Informații Juridice se reorganizează în Agenția Resurse Informaționale Juridice
    
 
Sancțiuni disciplinare aplicate unor executori judecătorești
31.07.2017
Colegiul disciplinar a constatat 4 abateri comise de executori judecătorești, în cadrul ședinței din 28 iulie curent.
    
 
Rolul justiției constituționale, discutat cu oficiali străini
31.07.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Curților Constituționale din România, Ucraina și Germania, aflați în vizită la Chișinău cu ocazia sărbătorii Zilei Constituției.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia Zilei Constituției Republicii Moldova
29.07.2017
Prin sărbătoarea de astăzi, celebrăm momentul fondator al democrației statului nostru - adoptarea Constituției, ce a pornit de la principiile exprimate în Declarația de Independență a țării.
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8340685     Soluție
 
Servicii
Close