Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Ministerul Justiției a inițiat preselecția candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova
30.09.2019
Ministerul Justiției al Republicii Moldova informează despre ințierea preselecției candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova.
    
 
Vizita la Chișinău a Șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor, Laetitia Constantini din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Franceze
30.09.2019
În perioada 30 septembrie – 04 octombrie curent, șeful Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța, Laetitia Constantini, va efectua o vizită la Chișinău urmare a solicitării autorităților din Republica Moldova de a beneficia de expertiza franceză în domeniul probațiunii.
    
 
Decizie favorabilă Republicii Moldova la Curtea de Apel din Paris în dosarul Moldova vs Energoalians
26.09.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștința cetățenilor și părților interesate, despre faptul că, la data de 24 septembrie curent, Curtea de Apel din Paris a adoptat decizia prin care a admis demersul Republicii Moldova de a solicita opinia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la litigiile ce vizează dosarul Republica Moldova și compania ucraineană Energoalians (actual Komstroy).
    
 
Ministrul Justiției a prezentat noul secretar de stat echipei ministerului
26.09.2019
Ministerul Justiției și-a completat echipa cu un nou secretar de stat, Laurențiu Hadîrcă. Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate a prezentat noul secretar de stat colectivului Ministerului Justiției, precizând că Laurențiu Hadîrcă are o vastă experiență în ceea ce privește dreptul internațional și o profundă cunoaștere a aspectelor de drept la nivel internațional.
    
 
Ministerul Justiției desfășoară două concursuri de selectare a avocaților care să reprezinte interesele Republicii Moldova
23.09.2019
Ministerul Justiţiei desfășoară două concursuri de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocați, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în cazul a două dosare.
    
 
Agenția Națională a Arhivelor are un nou director
20.09.2019
La data de 19 septembrie curent, Veronica Mihailov - Moraru, secretarul de stat al Ministerului Justiției, a prezentat colectivului de arhiviști noul director al Agenției Naționale a Arhivelor, Elena Frumosu.
    
 
Ședința de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice"
20.09.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc o ședință de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice" pe platforma www.legis.md.
    
 
Ministerul Justiției a prezentat prioritățile pe termen scurt și mediu partenerilor de dezvoltare
18.09.2019
Ministerul Justiției a organizat, astăzi, o ședință de lucru cu partenerii de dezvoltare. În cadrul evenimentului, ministrul justiției, Olesea Stamate a punctat prioritățile de viitor ale Ministerului Justiției pe termen scurt și mediu care derivă din Planul de acțiuni al Guvernului.
    
 
Propuneri de îmbunătățire a Portalului Național al Instanțelor de Judecată pentru utilizatori
18.09.2019
Începând cu 01.01.2019, concomitent cu procesul de migrare a datelor și lansare treptată în exploatare experimentală a noii versiuni modernizate a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), a fost actualizat cu unele funcționalități noi și Portalul Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ).
    
 
Consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii
16.09.2019
Ministerul Justiției inițiază procesul de consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii.
    
 
Consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice”
13.09.2019
Ministerul Justiției organizează la data de 20 septembrie curent, o ședință de consultare a opiniei publice privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice (versiune actualizată)” pe platforma www.legis.md.
    
 
Proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură a fost aprobat de Guvern
13.09.2019
Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură.
    
 
Invitație de presă!
10.09.2019
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă privind procedura de arbitraj în cauza Republica Moldova versus compania ucraineană „Energoalians”.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei avocatului
09.09.2019
Cu certitudine meseria de avocat poate fi considerată una dintre cele mai prestigioase profesii, dar și una dintre cele mai complexe și de o responsabilitate înaltă. În sarcina avocaților fiind respectarea și apărarea drepturilor omului, precum și a valorilor democratice.
    
 
Atelier de lucru cu privire la reforma justiției
05.09.2019
În perioada 4-5 septembrie curent, a avut loc Atelierul de lucru cu privire la reforma justiției, organizat cu suportul Comisiei Europene în cadrul proiectului de asistență tehnică TAIEX.
    
 
Modificările la Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură au fost discutate la Ministerul Justiției
03.09.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc o ședință de consultare publică asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, cu referință la procedura de numire a Procurorului General.
    
 
Consultare publică asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură
02.09.2019
În contextul briefing-ului de presă prin care a fost prezentată reforma sectorului justiției, a fost elaborat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură.
    
 
Numărul deținuților din penitenciare – în scădere
20.09.2018
După 6 luni de la intrarea în vigoare a legii privind umanizarea politicii penale, se atestă o scădere a numărului deținuților plasați în penitenciare.
    
 
Promovarea medierii, discutată cu partenerii externi
12.09.2018
La o nouă întrevedere cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Centrului pentru Soluționarea Efectivă a Litigiilor (CEDR) și Organizației Internaționale pentru Dreptul la Dezvoltare (IDLO), secretarul de stat Eduard Serbenco a discutat despre următoarea etapă a proiectului în domeniul medierii comerciale și arbitraj.
    
 
Ministerul Justiției a început înregistrarea organizațiilor necomerciale ce vor putea beneficia de desemnarea procentuală
05.09.2018
În perioada 3 – 30 septembrie 2018, Ministerul Justiției invită organizațiile necomerciale eligibile din țară să depună cereri pentru înregistrarea în lista beneficiarilor de desemnare procentuală (Legea 2%).
    
 
Cod deontologic pentru experții judiciari
05.09.2018
Codul deontologic al expertului judiciar, elaborat de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Guvern.
    
 
6 candidați admişi la interviu pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
29.09.2017
Candidații admiși la a doua serie a concursului pentru funcția de juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) au susținut proba scrisă.
    
 
Consiliul Europei va propune Moldovei recomandări pentru strategia în sectorul justiției 2018 - 2024
20.09.2017
Experți de la Consiliul Europei (CoE) sunt în proces de evaluare a strategiei implementate în domeniul justiției.
    
 
Alți 8 candidați admiși la concursul pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
19.09.2017
Ministerul Justiției a admis astăzi 8 candidați în cea de-a doua serie de selectare a trei juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța).
    
 
Guvernul sesizează Curtea Constituțională privind numirea unui ministru de către Președinte
19.09.2017
Cabinetul de miniștri solicită Înaltului For Constituțional să interpreteze în regim de urgență prevederile articolului 98 alineatul (6) din Constituţia Republicii Moldova.
    
 
Concurs pentru secretar general de stat și secretari de stat ai Ministerului Justiției
18.09.2017
Cancelaria de Stat a lansat concursul pentru funcțiile: secretar general de stat și 2 secretari de stat ai Ministerului Justiției.
    
 
Oportunitate de stagiu pentru tinerii absolvenți
08.09.2017
Centrul de Informații Juridice (CIJ) subordonat Ministerului Justiției oferă tinerilor posibilitatea de a efectua un stagiu profesional în domeniul juridico - informațional.
    
 
Acces la o justiție prietenoasă pentru copiii din Moldova
08.09.2017
O nouă lege va fi elaborată pentru reglementarea statutului intervievatorului în cauzele copiilor audiați în calitate de victime, martori sau infractori.
    
 
Vladimir Cebotari: Legea este disponibilă cetățeanului pentru protejarea proprietății intelectuale
07.09.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat astăzi la conferința regională privind drepturile de autor.
    
 
Moldova și Belarus - schimb de experiență privind Legis.md
07.09.2017
Actele oficiale din Moldova ar putea avea putere juridică odată cu publicarea on-line în Registrul de stat (Legis.md).
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8340705     Soluție
 
Servicii
Close