Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției participă la o conferință regională privind selectarea, formarea și procedura de numire în funcții a magistraților în Sud-estul Europei, care se desfășoară în Albania imprimare
Ministrul Justiției participă la o conferință regională privind selectarea, formarea și procedura de numire în funcții a magistraților în Sud-estul Europei, care se desfășoară în Albania
13.11.2012    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, se află pe 13 și 14 noiembrie la Tirana, în Albania, unde conduce o delegație a Republicii Moldova care participă la conferința regională cu genericul "Selectarea, formarea și procedura de numire în funcții a judecătorilor și procurorilor în Sud-estul Europei: schimb de bune practici".

Conferința este organizată de Ambasada Franței de la Tirana, cu ocazia celei de-a 15-a aniversări de la înființarea Școlii de Magistrați din Albania, și se desfășoară sub înaltul patronaj al președintelui Bujar Nishani. Printre participanți s-au înscris înalte oficialități și reprezentanți ai puterii judecătorești din Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia, România, Moldova și Ucraina, precum și experți francezi invitați de organizatori.

Pe agenda discuțiilor au fost înscrise teme ce țin de criteriile și procedurile de selecție a judecătorilor și a procurorilor, formarea profesională a magistraților, precum și avansarea acestora în carieră. Ministrul justiției al Republicii Moldova, Oleg Efrim, va face o prezentare pe seama procedurilor de numire în funcții a judecătorilor și procurorilor, înscrisă în programul Conferinței pentru dimineața zilei de mâine, 14 noiembrie.

De asemenea, participanții au fost invitați să asiste la ceremonia de învestire în funcții a unor noi judecători și procurori oficiată de președintele Albaniei, Bujar Nishani.

Vă amintim că, la începutul lunii iulie, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în pachet, un șir de amendamente la legislația cu privire la organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc, precum și o nouă Lege privind selectarea, avansarea în carieră și evaluarea performanțelor judecătorilor. Legea include un șir de prevederi în concordanță cu Strategia de Reformă în Sectorul Justiției, printre care instituirea unui sistem de evaluare periodică, o dată la trei ani, a performanțelor judecătorilor. Pe lângă asta, în primii doi ani după intrarea ei în vigoare, în decembrie 2012, acestei proceduri de evaluarea urmează a fi supuși toți magistrații din Republica Moldova. 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716264     Soluție
 
Servicii
Close