Prima / Comunicate de presă » CONSOLIDAREA CAPACITĂŢII INSTITUŢIONALE ÎN DOMENIUL ARMONIZĂRII LEGISLAŢIEI imprimare
CONSOLIDAREA CAPACITĂŢII INSTITUŢIONALE ÎN DOMENIUL ARMONIZĂRII LEGISLAŢIEI
19.11.2012    

Centrul de Armonizare a legislaţiei a desfăşurat în perioada 16 octombrie - 12 noiembrie 2012, un ciclu de seminare în cadrul cărora au fost discutate subiecte care vizează procesul de armonizare a legislaţiei UE. Programul de instruire a fost condus de câtre Agnes Bernhard (Austria) - expert internaţional în domeniul armonizării legislaţiei.

Agnes Bernhard, expert UNDP, a activat pentru Centrul de Armonizare a Legislaţiei în cadrul proiectului: Building Institutional Capacity of the Ministry of Foreign Affairs and European Integration.

Conţinutul programului de formare s-a centrat pe aspecte teoretice fundamentale ale  Dreptului UE, cu relevanţă pentru domeniul armonizării legislaţiei Uniunii, printre care: metode de armonizare a legislaţiei, rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în interpretarea Dreptului UE, drepturile fundamentale în contextul interpretării Dreptului UE şi altele.

Un alt obiectiv al programului de instruire a urmărit dimensiunea practică a activităţilor desfăşurate, care s-a realizat printr-un exerciţiu de analiză comparativă în ceea ce priveşte modelul naţional de întocmire a Declaraţiilor de compatibilitate şi a Tabelelor de concordanţă ale actelor normative naţionale cu actele UE şi modelul Declaraţiei şi al Tabelului, remise Comisiei Europene în urma evaluării compatibilităţii legislaţiei unui stat membru cu legislaţia UE.

Seminarele de instruire au reprezentat pentru colaboratorii CAL o oportunitate întru consolidarea capacităţilor de analiză şi evaluare a procesului de transpunere a legislaţiei Uniunii Europene în legislaţia naţională, dar şi de familiarizare cu practicile de transpunere şi interpretare a legislaţiei UE din perspectiva unui stat membru.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641247     Soluție
 
Servicii
Close