Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției a discutat cu ambasadorul Suediei implementarea reformelor în Justiția din Moldova imprimare
Ministrul Justiției a discutat cu ambasadorul Suediei implementarea reformelor în Justiția din Moldova
26.11.2012    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a avut astăzi o întâlnire bilaterală cu Ingrid Tersman, ambasadorul Suediei în Republica Moldova, pentru a discuta implementarea Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției și alte subiecte de interes comun.

Oleg Efrim i-a mulțumit cu această ocazie d-nei Ingrid Tersman pentru interesul constant și sprijinul substanțial pe care țara sa îl acordă Republicii Moldova pe calea reformelor din Justiție, prezentându-i pe larg ultimele inițiative legislative ale Ministerului Justiției cu privire la măsurile de prevenire și combatere a corupției. Astfel, potrivit lui Oleg Efrim, prin inovații cum ar fi introducerea răspunderii penale pentru îmbogățirea ilicită și confiscarea extinsă a averilor ce nu pot fi justificate, prin înăsprirea pedepselor pentru acte de corupție în general, Guvernul de la Chișinău face dovada seriozității intențiilor sale în lupta cu acest flagel social și, totodată, racordează legislația națională la standardele europene în domeniu.

La rândul său, ambasadorul Suediei s-a arătat interesată de modul în care autoritățile moldovene urmează să aplice în practică normele Legii cu privire la asigurarea egalității, adoptată în primăvara acestui an și care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Ministrul Justiției a asigurat-o pe Ingrid Tersman că toate acțiunile planificate în legătură cu implementarea acestui act normativ se desfășoară în termenii stabiliți, informând-o că proiectul Regulamentului de funcționarea a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a fost definitivat și urmează a fi supus unor largi dezbateri publice în perioada imediat următoare. Astfel, miercuri acest proiect al Regulamentului urmează a fi discutat și analizat în cadrul unei mese rotunde, organizată de Ministerul Justiției cu participarea reprezentanților societății civile și a experților naționali și străini.

În final, Ingrid Tersman a încurajat Ministerul Justiției să continue în același ritm pe calea reformelor, asigurând autoritățile Republicii Moldova cu tot suportul necesar din partea Suediei.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715550     Soluție
 
Servicii
Close