Prima / Comunicate de presă » Compania americană Cheecchi and Company Consulting Inc. va asista Ministerul Justiției în implementarea reformelor din sistemul judiciar imprimare
Compania americană Cheecchi and Company Consulting Inc. va asista Ministerul Justiției în implementarea reformelor din sistemul judiciar
30.11.2012    

Ministerul Justiției a semnat astăzi un memorandum cu compania americană Cheecchi and Company Consulting Inc., prin care cea din urmă se angajează să ofere Guvernului Republicii Moldova asistență pentru implementarea reformelor menite să fortifice capacitatea instituțională, transparența și răspunderea instituțiilor din sectorul Justiției.

Memorandumul, care se înscrie în cadrul Acordului de asistență între Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul Republicii Moldova pentru Programul de Consolidare a Instituțiilor Statului de Drept (ROLISP), presupune de asemenea realizarea unui efort comun întru îmbunătățirea aspectelor organizaționale, administrative și operaționale ale administrării sistemului judiciar și managementului instanțelor de judecată.

Astfel, compania americană intenționează să realizeze o analiză funcțională a Departamentului Administrare Judecătorească, să întocmească profilul fiecărei instanțe judecătorești, să asiste aceste instituții în procesul de elaborare a bugetelor proprii, precum și să contribuie la elaborarea unui set de indicatori, pe care autoritățile să  le poată utiliza pentru a evalua performanțele instanțelor și ale judecătorilor. De asemenea, Cheecchi and Company Consulting Inc. și Ministerul Justiției vor colabora pentru perfecționarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, implementarea înregistrării audio digitale a ședințelor de judecată și îmbunătățirea portalului web al instanțelor de judecată. La fel, compania americană urmează să întreprindă un șir de activități de instruire în folosul sistemului judiciar din Moldova.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, i-a mulțumit directorului ROLISP, Frederick Yeager, cu ocazia semnării acestui memorandum, reiterând angajamentul de a susține Cheecchi and Company Consulting Inc. în toate activitățile pe care intenționează să le întreprindă în sprijinul reformei din sistemul judiciar moldovenesc.

La rândul său, Frederick Yeager a reconfirmat suportul pe care Guvernul Statelor Unite este dispus să-l acorde Republicii Moldova calea modernizării instituțiilor democratice.

Clauzele Memorandumului dintre Ministerul Justiției și Cheecchi and Company Consulting Inc. au un termen de implementare până în 2016.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715603     Soluție
 
Servicii
Close