Prima / Comunicate de presă » Organizații neguvernamentale, câștigătoare ale unui concurs organizat de Ambasada SUA, vor asista Ministerul Justiției în procesul de implementare a reformelor din justiție imprimare
Organizații neguvernamentale, câștigătoare ale unui concurs organizat de Ambasada SUA, vor asista Ministerul Justiției în procesul de implementare a reformelor din justiție
07.12.2012    

Reprezentanții Ambasadei Statelor Unite i-au prezentat astăzi conducerii Ministerului Justiției pe câștigătorii unui concurs de granturi organizat în cadrul unor proiecte de susținere a reformelor în sectorului justiției din Republica Moldova, combatere a corupției și evaluare a criteriilor de selecție, numire și promovare în funcții a magistraților.

Organizațiile selectate - Centrul de Resurse Juridice, Institutul de Reforme Penale și Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției - s-au angajat să realizeze un set de studii ce rezultă din Planul de Acțiuni pentru implementarea Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției. În particular, este vorba despre un spectru larg de probleme cum ar fi optimizarea hărții judecătorești, specializarea judecătorilor, instrumente și strategii de combatere a practicilor corupte, testarea la poligraf sau criteriile selecție și normele de răspundere a procurorilor. Autorii, care vor angaja experții necesari, urmează să analizeze toate aceste probleme, să elaboreze metodologiile și să propună modificările legislative necesare pentru soluționarea lor.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a mulțumit cu această ocazie Ambasadei și Guvernului Statelor Unite pentru suportul dezinteresat oferit Republicii Moldova, cu atât mai binevenit, cu cât este oferit în primul an de implementare a Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției, când sursele bugetare alocate pentru aceasta sunt încă insuficiente. 

De asemenea, Oleg Efrim le-a explicat reprezentanților organizațiilor câștigătoare care sunt așteptările Ministerului Justiției, a discutat cu ei procedeele de interacțiune și colaborare, precum și termenii în care aceste studii urmează a fi prezentate.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8358371     Soluție
 
Servicii
Close