Prima / Comunicate de presă » Provocările procesului de armonizare a legislației maționale cu cea a Uniunii Europene în domeniul achizițiilor publice imprimare
Provocările procesului de armonizare a legislației maționale cu cea a Uniunii Europene în domeniul achizițiilor publice
14.12.2012    

Centrul de Armonizare a Legislaţiei, din cadrul Ministerului de Justiţie, a desfăşurat în perioada 15 noiembrie - 10 decembrie 2012 o serie de seminare în cadrul cărora au fost discutate subiecte ce vizează armonizarea legislaţiei naţionale cu standardele UE în domeniul achiziţiilor publice. Programul de instruire a fost condus de către Raluca MARŢIAN (România) - expert internaţional în domeniul achiziţiilor publice.

Raluca MARŢIAN, expert UNDP, a activat pentru Centrul de Armonizare a Legislaţiei în cadrul proiectului: Building Institutional Capacity of Ministry of Foreign Affairs and European Integration.

Programul de formare a vizat atît aspecte teoretice cît şi practice în domeniul achiziţiilor publice cu relevanţă pentru procesul de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea a Uniunii Europene. Seminarele au avut ca tematică generală "Reglementările UE privind achiziţiile publice" şi au fost divizate pe următoarele proceduri: „Procedurile negociate", „Dialogul competitiv", „Licitaţia electronică", „Sistemul dinamic de achiziţie". De asemenea, în cadrul seminarelor au fost discutate tendinţele şi priorităţile noului pachet legislativ din domeniul achiziţiilor publice şi provocările „Strategiei Europa 2020", care se centrează pe simplificarea şi flexibilizarea procedurilor de achiziţie publică.

Seminarele de instruire au avut ca obiectiv consolidarea capacităţilor de analiză şi evaluare a procesului de transpunere a legislaţiei Uniunii Europene din domeniul achiziţiilor publice în legislaţia naţională, pe de o parteşi familiarizarea cu practicile de transpunere a legislaţiei UE din perspectiva cunoaşterii particularităţilor sistemului unui stat membru, pe de altă parte.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715920     Soluție
 
Servicii
Close