Prima / Comunicate de presă » Cu dragoste din Italia - un nou proiect de caritate crează o ”școală de bucătari” la penitenciarul pentru minori din Goian imprimare
Cu dragoste din Italia - un nou proiect de caritate crează o ”școală de bucătari” la penitenciarul pentru minori din Goian
21.11.2014    

Minorii aflaţi în custodia penitenciarului nr. 10 din Goian vor fi instruiți cum să prepare bucate tradiționale italiene, în cadrul unui proiect de caritate "Pasta, pâine, pizza". Despre aceasta a anunțat astăzi vicepreședintele provinciei Verona, Gualtiero Mazzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu ministrul Justiției, Oleg Efrim.

Proiectul "Pasta, pâine, pizza" va fi implementat cu suportul Fundației "Famiglia Defanti" din Italia și a Fundației "Regina Pacis". Potrivit vicepreședintei Fundației "Famiglia Defanti", Grazia Faedo, proiectul va consta în reutilarea completă a bucătărie penitenciarului din Goian și instruirea bucătarilor specializați în prepararea bucatelor tradiționale italiene, ca pizza, pastele sau pâinea italiană. "În această bucătărie, băieții vor lua masa și vor face lecțiile practice, fiind instruiți de către bucătari din Italia. Astfel, vrem să le oferim acestor deținuți mai multe șanse de resocializare și angajare în câmpul muncii după ispășirea pedepsei", a menționat Grazia Faedo.

Pentru realizarea acestui obiectiv, în perioada 6 decembrie - 6 ianuarie, în comuna San Giovanni Lupatoto, provincia Verona, va fi deschis un patinoar, iar toate resursele financiare colectate vor fi folosite pentru susținerea proiectului de caritate din penitenciarul de la Goian. Oficialii italieni au declarat că pentru aceasta au suportul întregii regiuni. Totodată, ei au transmis ministrului Justiției salutări din partea președintelui provinciei Verona, Luca Zaia, care nu a putut participa la eveniment.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a mulțumit autorităților italiene, Fundației "Familia Defanti" și Fundației "Regina Pacis" pentru sprijinul continuu pe care-l oferă penitenciarului din Goian, de la renovarea acestuia până în prezent. Ministrul a salutat gesturile de responsabilitate socială ale celor două fundații și a relevat importanța proiectului. "Toate penitenciarele din Republica Moldova au fost construite în perioada sovietică, când libertățile, necesitățile și drepturile omului nu valorau nimic. Am început schimbarea acestora și o vom duce până la capăt, astfel încât condițiile de detenție să corespundă înaltelor standarde europene. Acest proiect corespunde perfect reformei și umanizării sistemului penitenciar", a subliniat Oleg Efrim.

În context, ministrul Justiției ținut să menționeze că volumul investițiilor italiene în Republica Moldova este în continuă creștere. La final, Oleg Efrim a făcut un apel la conaționalii noștri din Italia să iasă la vot săptămâna viitoare.

Amintim că în prezent Fundația "Regina Pacis" pune la dispoziția deținuților-minori din penitenciarul din Goian materialul școlar necesar pentru organizarea și desfășurarea cursurilor pentru pregătirea bucătarilor, cizmarilor și frizerilor.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641191     Soluție
 
Servicii
Close