Prima / Comunicate de presă » Alexandru Tănase a asistat la inaugurarea Cimitirului Ostaşilor Români din Vărzăreşti, Nisporeni imprimare
Alexandru Tănase a asistat la inaugurarea Cimitirului Ostaşilor Români din Vărzăreşti, Nisporeni
21.09.2010    

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a participat astăzi, 21 septembrie, la ceremonia de inaugurare a Cimitirului Ostaşilor Români din comuna Vărzăreşti, Nisporeni.

„Prin jertfa ofiţerilor care zac în acest cimitir noi suntem astăzi aici, vorbim limba română, avem demnitatea noastră şi în ţara noastră flutură steagul nostru tricolor”, a declarat Alexandru Tănase. El a transmis, de asemenea, salutul şi plecăciunea Prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, familia căruia a contribuit la finalizarea lucrărilor de reamenajare a Cimitirului Ostaşilor Români de la Vărzăreşti.

Lucrările de reamenajare a cimitirului au început în 1990, dar au fost întrerupte din lipsa mijloacelor financiare. Anul acesta, cu sprijinul financiar al Agenţiei naţionale pentru cultul eroilor din Bucureşti şi a familiei Filat, care a procurat cele peste o sută de cruci, s-a reuşit edificarea Cimitirului Ostaşilor Români de la Vărzăreşti.

Cimitirul a fost înfiinţat în august 1941, aici fiind înhumaţi – în 93 de morminte individuale şi cinci gropi comune – 178 de militari români (dintre care doar 100 au fost identificaţi). La Vărzăreşti sunt înmormântaţi ostaşi români din Bacău, Suceava şi Botoşani.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715728     Soluție
 
Servicii
Close