Prima / Comunicate de presă » Deputații au adoptat proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice imprimare
Deputații au adoptat proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice
19.03.2015    

Parlamentul a adoptat astăzi în lectură a doua proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice, elaborat de către Ministerul Justiției, în colaborare cu Comisia Electorală Centrală. Noua lege prevede o serie de modificări la mai multe acte legislative care reglementează finanţarea partidelor politice, în special a Codului Electoral şi a Codului Penal.

Scopul proiectului de lege constă în stabilirea surselor și condițiilor de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, dar și modalităților de raportare. Totodată, se pune accent pe mecanismul de supraveghere și control asupra finanțării partidelor politice și campaniilor electorale și măsurile de sancționare a încălcărilor legislației din domeniu.

O modificare importantă, care se regăsește în noua lege, prevede că partidele politice nu vor mai putea fi finanţate din bani proveniţi de peste hotare, iar în campaniile electorale concurenţii nu-și vor putea face publicitate, utilizând imaginile unor autorităţi sau persoane oficiale străine.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9515550     Soluție
 
Servicii
Close