Prima / Comunicate de presă » Ministrul de Justiţiei al Austriei: Rapoartele de monitorizare ale UE şi CoE arată progresul înregistrat de guvernul moldovean imprimare
Ministrul de Justiţiei al Austriei: Rapoartele de monitorizare ale UE şi CoE arată progresul înregistrat de guvernul moldovean
02.11.2010    
Ministrul de Justiţie al Austriei, doamna Claudia Bandion-Ortner, se află pe 2 şi 3 noiembrie într-o vizită de lucru în Republica Moldova la invitaţia Ministerului de Justiţie. Aceasta a avut astăzi o întîlnire cu viceministrul Oleg Efrim.
Vizita Ministrului de Justiţiei al Austriei este un moment deosebit de important în relaţiile dintre Republica Moldova şi Austria. În cadrul întîlnirii dintre cei doi oficiali au fost abordate subiecte de interes comun din domeniul justiţiei, cooperarea interministerială şi schimbul de experienţă în sistemul juridic. De asemenea, această vizită este un excelent prilej de a discuta despre procesul de modernizare a sistemelor judiciare din cele două state şi de a prezenta ultimele evoluţii din Republica Moldova în domeniul justiţiei.
 
Doamna Claudia Bandion-Ortner a remarcat faptul că în rapoartele de monitorizare pe care le prezintă Uniunea Europeană şi Consiliul Europei se înregistrează progresul efectuat de Guvernul Republicii Moldova în domeniul drepturilor omului şi reformele pe care acesta le-a demarat în justiţie. De asemenea, oficialul şi-a exprimat încrederea că începutul pozitiv înregistrat de Republica Moldova va avea o continuitate şi reformele vor urma pentru a aduce Republica Moldova la standardele ţărilor Uniunii Europene.
 
Ministrul austriac şi-a arătat interesul pentru reformele care s-au efectuat în sistemul judiciar şi experienţa Republicii Moldova în constituirea Consiliului Superior al Magistraturii şi Consiliul Superior al Procurorilor. Ea a spus că Austria nu are asemenea instituţii, iar experienţa Republicii Moldova fiind importantă pentru a înţelege funcţionalitatea acestor instituţii. De asemenea, ea şi-a exprimat atitudinea pozitivă pentru reformarea continuă a sistemului penitenciar şi a declarat că în Austria se pune un accent mare pe resocializarea persoanelor deţinute.
 
Ministrul austriac va avea, de asemenea, o întrevedere cu prim-ministrul Vlad Filat, iar în agendă mai are inclus o vizită la penitenciarul Pruncul şi o vizită la casa de copii din Pîrîta şi Dubăsarii Vechi.  
 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716156     Soluție
 
Servicii
Close