Prima / Comunicate de presă » Ministrul de justiţiei al Lituaniei: Moldova un partener politic important pentru Lituania imprimare
Ministrul de justiţiei al Lituaniei: Moldova un partener politic important pentru Lituania
12.11.2010    
Ministrul de Justiţiei al Lituaniei, Remigijus Simasius, se află pe 11 şi 12 noiembrie într-o vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul vizitei oficialul lituanian a avut o întrevedere cu viceministrul Oleg Efrim.
 
Vizita Ministrului de Justiţiei al Lituaniei este un moment deosebit de important în relaţiile dintre Republica Moldova şi Lituania. În cadrul întîlnirii dintre cei doi oficiali au fost abordate subiecte de interes comun din domeniul justiţiei, cooperarea interministerială şi schimbul de experienţă în sistemul juridic. De asemenea, această vizită este un excelent prilej de a discuta despre procesul de modernizare a sistemelor judiciare din cele două state.
 
Ministrul de Justiţiei lituanian a apreciat eforturile pe care le depune Guvernul moldovean pentru aderarea la familia ţărilor Uniunii Europene. El a menţionat că Lituania este deschisă pentru a împărţi Republicii Moldova din experienţa ţării sale de aderare la Uniunea Europeană. De asemenea, el a comunicat că Lituania vede în Republica Moldova un partener politic important, Lituania fiind interesată să dezvolte colaborarea cu Moldova în noi domenii, unde ţările noastre ar putea să se susţină reciproc.
 
Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat în mare partea asupra reformelor pe care le-a demarat Republica Moldova în domeniul justiţiei. Astfel a fost discutată liberalizarea sistemului de executare a hotărîrilor judecătoreşti în Republica Moldova, reformă care a avut la bază sistemul lituanian de executare a hotărîrilor judecătoreşti. În acest context, Remigijus Simasius a comunicat că Litiuania este gata şi în continuare să susţină Republica Moldova în acest domeniu pentru a atinge rezultatele reformei în cel mai scurt timp.
 
Cei doi miniştri au discutat despre implimentarea noilor tehnologii informaţionale în sistemul juridic. Acest segment este unul din domeniile forte ale Lituaniei, ea fiind printre primele ţări din Uniunea Europeană care realizează cu succes introducerea noilor tehnologiilor informaţionale în administraţia publică.
 
Minstrul de Justiţiei al Lituaniei pe parcursul vizitei sale în Republica Moldova se va întîlni cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Curţii Constituţionale şi ai Uniunii executorilor judecătoreşti. La finalul vizitei va avea o deplasare la penitenciarul pentru femei de la Rusca.  
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716272     Soluție
 
Servicii
Close