Prima / Comunicate de presă » Comunicat de presă privind eleborarea unui modul statistic pentru sistemul judecătoresc imprimare
Comunicat de presă privind eleborarea unui modul statistic pentru sistemul judecătoresc
18.11.2010    

La data de 5 noiembrie 2010 s-a început activitatea Grupului de lucru, format din reprezentanţi Departamentului de Administrare Judecătorească, Consiliului Superior al Magistraturii, instanţelor judecătoreşti, Biroului Naţional de Statistică şi Programului de Asistenţă Rapidă pentru Buna Guvernare, în cadrul căruia se vor pune în discuţie indicatorii necesari pentru elaborarea unui modul statistic.

Acest modul va fi parte componentă al Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, elaborat cu suportul Programului SUA „Provocările Mileniului” în conformitate cu Programul de acţiuni privind implementarea Planului Preliminar de Ţară, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 32 din 11 ianuarie 2007.

Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) şi sistemul de înregistrare audio „Femida”, au fost implementate în instanţele judecătoreşti pe parcursul anului 2009 şi în majoritatea a instanţelor judecătoreşti aceste programe se aplică eficient. Versiunea iniţială a PIGD, însă nu cuprinde un modul statistic modern care ar genera informaţii, or acesta este un aspect important pentru sistemul judecătoresc.

Pentru moment statistica judiciară se întocmeşte manual de către specialiştii instanţelor judecătoreşti şi în acelaşi mod se generalizează rapoartele statistice pentru întreg sistemul judecătoresc de către Departamentul de Administrare Judecătorească. Implementarea unui nou concept de acumulare a datelor statistice prin intermediul unui nou modul statistic informatizat  va permite generarea informaţiilor statistice, atît pentru instanţe separat, cît şi cumulativ  la nivel naţional, pentru perioade necesare utilizatorului, pe judecător, pe categorii de cauze, precum şi va cuprinde informaţii mai detaliate  în raport cu situaţia de moment.

Aceasta va contribui la obţinerea datelor statistice automat, fapt ce va permite eficientizarea procesului de colectare a datelor statistice, prin urmare aceasta va duce optimizarea timpului de lucru a colaboratorilor instanţelor judecătoreşti care vor fi antrenaţi în alte activităţi importante.

 

Activitatea Grupului menţionat se va desfăşura în şedinţe care vor avea loc periodic şi la care se vor discuta toate propunerele relevante.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640880     Soluție
 
Servicii
Close