Prima / Comunicate de presă » Preluarea de bune practici de la Guvernul Estoniei imprimare
Preluarea de bune practici de la Guvernul Estoniei
19.10.2015    

În perioada 13 - 15 octombrie 2015, o delegaţie condusă de viceministrul justiţiei, Eduard Serbenco, a efectuat o vizită de studiu şi schimb de experienţă în Estonia. În cadrul acesteia, Viceministrul Eduard Serbenco a avut o întrevedere cu ministrul Justiţiei al Estoniei, Urmas Reinsalu. Agenda delegaţiei a vizat şi întrevederi şi prezentări la Guvernul şi Parlamentul Estoniei.
Vizita a avut drept scop familiarizarea cu cele mai bune practici în utilizarea sistemelor şi tehnologiilor informaţionale sectorul justiţiei şi domeniile conexe. În particular, membrii delegaţiei s-au interesat de realizările Estoniei în folosirea platformelor virtuale pentru elaborarea şi consultarea cu publicul a proiectelor de acte legislative, precum şi publicarea legislaţiei în vigoare.
Evenimentul s-a desfăşurat în contextul implementării Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției 2011-2016 și a Planului de Acțiuni corespunzător, care prevede inclusiv crearea unei baze de date online pentru procesul de elaborare a actelor normative de la stadiul de proiect până la cel de act publicat (acțiunea 7.2.3.3). Crearea şi implementarea acestui sistem informaţional vizează eficientizarea procesului decizional şi de elaborare a proiectelor de acte legislative, asigurarea transparenţei acestuia.Delegaţia a fost compusă din reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Aparatului Preşedintelui, Cancelariei de Stat, Centrului de Guvernare Electronică, Centrului de Telecomunicaţii Speciale şi Agenţiei Informaţionale de Stat „Moldpress", ca actori cheie în dezvoltarea şi promovarea sistemului informaţional nominalizat.Vizita a fost organizată de Proiectul Uniunii Europene „Suport în coordonarea reformei în Sectorul Justiției în Republica Moldova"

 

Această acțiune face parte din Strategia de reformare a sectorului justiției,

realizată în Republica Moldova cu sprijinul financiar al Uniunii Europene

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641140     Soluție
 
Servicii
Close