Prima / Comunicate de presă » Întrunire de lucru a Ministrului Justiției cu American Chamber of Commerce in Moldova imprimare
Întrunire de lucru a Ministrului Justiției cu American Chamber of Commerce in Moldova
23.10.2015    

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la întrunirea de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane din Republica Moldova. În cadrul reuniunii au fost discutate mai multe subiecte și problematici importante privind reglementarea și desfășurarea activității de întreprinzător.
În cadrul discuțiilor, AmCham au prezentat un șir de idei și propuneri, realizarea cărora ar putea avea un impact pozitiv, atât asupra activității întreprinzătorilor, cât și interacțiunea și controlul instituțiilor statului a acestora, precum înregistrarea în calitate de aport la capitalul social a creanțelor față de societatea cu răspundere limitată, care se convertesc în părți sociale și reglementarea posibilității creditorilor gajiști de a-și înregistra garanția reală fără intermediar. La fel, reprezentanții camerei au pus accentul pe importanta efectuării analizei impactului de reglementare a proiectelor de acte normative care au incidență asupra activității de întreprinzător, indiferent de sectorul de activitate.
Părțile au discutat și despre problemele grave care apar în raportul dintre organele de control de stat și agenții economici, modul și termenii în care sunt practic încetate activitățile economice a întreprinzătorilor în perioada activităților de control de stat.
Ministrul Justiției, la rândul său, și-a exprimat bunăvoința și deschiderea către toate propunerile care au intenția de a produce schimbări pozitive. Mai mult, Vladimir Cebotari, a propus o colaborare mai intensă cu Camera de Comerț Americană, și a predispus chiar, pe viitor, formarea unui grup de lucru comun cu Ministerul în contextul studierii situației actuale în domeniul controlului de stat asupra activității de întreprinzător, grup care va formula propuneri concrete și remediile necesare pentru soluționarea problemelor existente în acest domeniu.
Totodată, Ministerul Justiției a formulat o inițiativă legislativă de suspendare a controalelor de stat pînă la elaborarea proiectelor cadrelor normative care ar oferi soluții la problemele invocate de mediul de afaceri, în procesul controlului de stat.
Camera de Comerț Americană activează în Republica Moldova din 2006. Misiunea Camerei este de a promova afacerile și investițiile Americane în Moldova, de a crea în colaborare cu guvernarea și oamenii de afaceri din țară un climat cât mai favorabil pentru afacerile și investitorii străini.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641145     Soluție
 
Servicii
Close