Prima / Comunicate de presă » Povești de dragoste din detenție urmărite la spectacolul „Shakespeare pentru Ana” imprimare
Povești de dragoste din detenție urmărite la spectacolul „Shakespeare pentru Ana”
05.11.2015    

A avut loc a patra reprezentație a spectacolului-document „Shakespeare pentru Ana", care are ca subiect sentimentul de dragoste în instituțiile de detenție din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat ieri, 3 noiembrie 2015, în incinta Clubului de Artă Tipografia 5 din Chișinău.

Spectatori au fost: ministrul Justiției în exercițiu, Vladimir Cebotari, directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Alexandru Pînzari, reprezentanți ai Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Republica Moldova, Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și alți angajați ai Ministerului Justiției, DIP, precum și judecători, procurori, avocaţi, membri a organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale, ambasade, profesori universitari şi studenţi, care au admirat talentul și munca actorilor, fiind sensibilizați de poveștile de dragoste și istoriile de viață ale deținuților.

Spectacolul a fost realizat în baza interviurilor efectuate în penitenciare, la care care au participat deținuți, deținute, angajați și parteneri ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Interviurile au fost desfășurate în perioada lunilor ianuarie-mai 2015, de Luminița Țîcu, regizor și dramaturg și Mihai Fusu, director de proiect, reprezentațiile fiind organizate de Centrul de Arte Coliseum. Iar actorii Teatrului Național "Mihai Eminescu" au redat în scenă sentimentele și trăirile sufletești ale persoanelor deținute în penitenciarele: nr.10-Goian - pentru minori, nr.7-Rusca - pentru femei și nr.6-Soroca - pentru bărbați.

După spectacol invitații au purtat discuții asupra umanizării politicii penale, cât și despre rolul societății civile în educarea și susținerea deținuților.

De remarcat că, spectacolul este realizat cu sprijinul financiar al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, sub patronajul Ministerului Justiției în parteneriat cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

Reiterăm că, scopul acestui spectacol îl constituie informarea și sensibilizarea opiniei publice asupra tematicii de dragoste, dar și de a demonstra și evidenția că persoanele din detenție au nevoie de dragoste și iubesc chiar și dincolo de gratii.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11651563     Soluție
 
Servicii
Close