Prima / Comunicate de presă » Comunicat de presă Revendicarea patrimoniului Republica Moldova în Ucraina imprimare
Comunicat de presă Revendicarea patrimoniului Republica Moldova în Ucraina
15.12.2015    

La 14 decembrie 2015 Ministerul Justiţiei Republicii Moldova a obţinut cîştig de cauză într- un litigiu de preluare frauduloasă de către unele persoane a Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod -Dnestrovsc, regiunea Odesa, Ucraina.

Pierderea acestui activ a avut loc după realizarea în anul 2012 a unor tranzacţii frauduloase de către administratorul Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod - Dnestrovsc, regiunea Odesa, Ucraina, angajat al I.S. Brăneşti, din cadrul Departamentului Instituţii Penitenciare a Ministerului Justiţiei a Republicii Moldova.

Procesul a fost tergiversat o perioadă îndelungată, iar, în urma insistenţelor Ministerului Justiţiei Republicii Moldova, a mai multor demersuri adresate către Ministerul Justiţiei din Ucraina, altor organe de drept, dar şi solicitărilor procedurale în cadrul procesului de judecată, realizate în toamna 2015, dosarul a fost soluţionat în favoarea Republicii Moldova.

Astfel, instanţa de judecată a declarat nulă tranzacţia de înstrăinare a Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod - Dnestrovsc, cu repuneri în drepturi a Republicii Moldova.

Ministerul Justiţiei aduce sincere mulţumiri colegilor din Ucraina pentru colaborare şi ajutorul acordat în apărarea drepturilor şi intereselor Republicii Moldova în statul Ucraina.

Serviciul protocol, informare şi comunicare cu mass-media MINISTERUL JUSTIŢIEI

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640928     Soluție
 
Servicii
Close