Prima / Comunicate de presă » 6 din 7 candidați pentru Consiliul de Integritate au fost intervievați imprimare
6 din 7 candidați pentru Consiliul de Integritate au fost intervievați
26.12.2016 Rodion Guștiuc   

26 decembrie 2016, Chișinău - Comisia de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate al ANI se va întruni și mâine, 27 decembrie 2016, ora 15:30, la Ministerul Justiției. Astăzi, au fost deja desfășurate interviurile cu 6 participanți admiși la concurs, iar cea de-a șaptea candidată a solicitat amânarea pentru ziua de marți.

„Tatiana Pașcovschi, ofițer de comunicare la Asociația obștească „Promo-Lex", a informat că, din motive obiective, nu se poate prezenta astăzi la ședință și a rugat să fie amânată examinarea candidaturii ei pentru mâine", susține Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției.

Subiectul a fost discutat de membrii comisiei și, prin votul majorității, s-a decis luarea unei pauze, ținând cont de faptul că au la dispoziție 2 zile pentru a pronunța decizia finală, potrivit regulilor stipulate în Hotărârea de Guvern. Astfel, va fi asigurat accesul tuturor persoanelor care au depus dosarele să participe la faza de interviu.

 Mâine, comisia va delibera, examinând candidații prin prisma a 4 module de apreciere: motivația, experiența, cunoștințele teoretice, abilitățile în domeniul integrității, și va pronunța o decizie. Cei doi câștigători din partea societății civile vor fi aleși în funcție de punctajul acumulat de la fiecare membru al comisiei. Învingătorii vor fi desemnați după media aritmetică obținută.

Reprezentanții societății civile în Consiliul de Integritate al ANI vor fi aleși de membrii comisiei de selectare: Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției; Cristina Melnic, șefa Direcției generale legislație a Ministerului Justiției; Viorica Zaharia, redactor-șef al portalului moldovacurata.md; Nina Lozan, președinta Uniunii Avocaților și Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare".

Amintim că, în perioada 7-31 octombrie 2016, a fost desfășurată prima rundă de selectare, la care au aplicat 7 persoane. Fiindcă, după încheierea termenului, comisia a constatat că unul din candidații la concurs este și membrul comisiei de selectare, a fost anunțat un nou concurs pentru 14 noiembrie - 5 decembrie curent. Potrivit regulamentului, timp de 14 zile lucrătoare, dosarele au fost examinate (inclusiv 10 zile de SIS).

Până în prezent, și-au delegat reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) - Victor Micu, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) - Mircea Roșioru, Congresul Autorităților Locale (CALM) - Viorel Rusu. Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO), aprobat de Legislativ pe 22 decembrie. Potrivit Legii, urmează să fie desemnat un reprezentant și din partea Guvernului.

Toți membrii în Consiliul de Integritate al ANI sunt desemnați pentru un mandat de 5 ani.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641164     Soluție
 
Servicii
Close