Prima / Comunicate de presă » Două dosare depuse pentru funcția de Agent guvernamental imprimare
Două dosare depuse pentru funcția de Agent guvernamental
12.05.2017    

12 mai 2017, Chișinău – Ministerul Justiției a încheiat preselecția dosarelor depuse la funcția vacantă de Agent guvernamental. Din cele două persoane înscrise în concurs, doar una a fost admisă pentru participare.

Astăzi, în cadrul unei ședințe, comisia a admis pentru participare la concurs candidatura lui Oleg Rotari, jurist cu experiență de peste 7 ani în domeniu. Celălalt dosar a fost respins pentru că nu întrunește cerințele regulamentului (lipsă de experiență suficientă). Pentru a promova concursul, candidatul trebuie să treacă proba scrisă și interviul. Ulterior, ministrul Justiției, propune Prim-ministrului, candidatura selectată pentru desemnare.

Comisia este formată din 7 membri: Vladimir Cebotari, ministrul Justiției, Eduard Serbenco, viceministrul Justiției, Cristina Melnic, șefa direcției generale legislație, Ruxanda Revencu, șef-adjunct al direcției generale Agent Guvernamental, Aliona Medvețcaia, reprezentanta Cancelariei de Stat, Violeta Cojocaru, membra Consiliului Superior al Magistraturii, Vitalie Nagacevschi, avocat, președintele asociației obștești „Juriștii pentru drepturile omului”.

Funcția de Agent guvernamental a fost deținută anterior de Marin Gurin, în perioada martie 2016 - aprilie 2017. În octombrie 2016, el a fost detașat, prin hotărâre de Guvern, într-o misiune de asistență în Mali. În acest timp, atribuțiile de serviciu le-a exercitat Ruxanda Revencu, șef-adjunct al direcției generale Agent Guvernamental din cadrul Ministerului Justiției.

Agentul guvernamental reprezintă Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). Totodată, are responsabilități privind asigurarea executării hotărârilor acesteia în cauzele îndreptate împotriva statului nostru, solicită interpretarea, revizuirea sau rectificarea hotărârilor CtEDO, întreprinde măsuri pentru prevenirea încălcărilor Convenției Europene.

Amintim că, pe 20 aprilie 2017, Ministerul Justiției a anunțat concursul pentru funcția vacantă de Agent guvernamental, iar termenul limită a depunerii dosarului de participare a expirat pe 10 mai curent.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4666937     Soluție
 
Servicii
Close