Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției susține campania de ocrotire a sănătății publice imprimare
Ministerul Justiției susține campania de ocrotire a sănătății publice
16.05.2017    

16 mai 2017, Chișinău – O campanie informativă de amploare va derula în țara noastră începând cu 21 mai 2017, pentru combaterea HIV/SIDA și comemorarea persoanelor seropozitive decedate. Ministerul Justiției este în continuare partener al acestei activități și promovează principiul egalității în drepturi, toleranța față de persoanele infectate.

O serie de evenimente vor fi organizate pentru atenționarea și motivarea comunității de a efectua testele la HIV, sifilis și hepatita C. Evenimentele vor sparge stereotipurile față de infecții și oamenii care suferă de ele.

Organizatorii campaniei vor să mobilizeze societatea prin informare și conștientizarea riscului de infectare cu aceste maladii, în special printre tineri. Consumul de droguri injectabile în cantități mici în condiții neigienice facilitează răspândirea bolilor infecțioase. Prin această campanie, vor fi atenționate autoritățile statului despre necesitatea accesului mai ușor la serviciile medicale de testare, profilaxie, tratament și suport psiho-profesional.

Acțiuni de informare în instituțiile de învățământ, testare pentru doritori, conferințe de presă, flash-mob-uri vor avea loc în orașele și centrele raionale din țară. Evenimentelor vor fi realizate de 12 organizații necomerciale de profil, inclusiv din Transnistria, și 4 centre sociale regionale. Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA va fi marcată în Moldova pe 21 mai și printr-o acțiune inedită de aprindere a lumânărilor în Piața Marii Adunări Naționale.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4666937     Soluție
 
Servicii
Close