Prima / Comunicate de presă » Comisia de la Veneția interesată de modificările Constituției propuse recent imprimare
Comisia de la Veneția interesată de modificările Constituției propuse recent
18.05.2017    

18 mai 2017, Chișinău – Proiectul de lege privind modificarea Constituției, propus de președintele Republicii Moldova, a fost discutat din punct de vedere legislativ de viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, și delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de lucru în țara noastră.

Nicolae Eșanu a comunicat că proiectul nu a fost elaborat cu o contribuție a Ministerului Justiției și nu a fost înaintat spre avizare acestuia. Astfel, nu există o poziție din punct de vedere legislativ față de acest subiect.

Oficialii au analizat organizarea referendumului consultativ, aspecte privind pronunțarea constituționalității acestuia, dar și despre posibilele modificări în cazul unui aviz din partea Curții Constituționale.

Amintim că, reprezentanții Comisiei de la Veneția se află azi și mâine în țara noastră, la invitația lui Igor Dodon, în vederea avizării inițiativei legislative a acestuia, privind acordarea mai multor împuterniciri instituției prezidențiale. Ei au întrevederi cu reprezentanții instituțiilor statului și cu alte părți interesate de proiectul propus.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4666935     Soluție
 
Servicii
Close