Prima / Comunicate de presă » Problemele juridice, discutate cu cetățenii din Strășeni imprimare
Problemele juridice, discutate cu cetățenii din Strășeni
18.07.2017    

18 iulie 2017, Strășeni – Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a efectuat o vizită de lucru în orașul Strășeni. Oficialul a participat la întrevedere cu reprezentanții administrației locale, judecătoriei, procuraturii, notarii, primarii și cetățenii prezenți. Au fost abordate reformele promovate în sectorul justiției și rezultatele obținute.

Vladimir Cebotari a menționat că problemele din justiție trebuie percepute de cetățeni și abordate de mass-media distinct, în funcție de fiecare caz. „Am realizat implementarea a peste 90% din acțiunile prevăzute de Strategia de Reformă în Sectorul Justiției până în 2017 inclusiv. Am reușit să schimbăm abordarea în politicile penale. A fost instituită Procuratura Anticorupție, cu eforturi pentru combaterea fenomenului la nivel înalt”, a afirmat oficialul.

Cei prezenți la întrunire au adresat întrebări și au comunicat despre dificultățile confruntate. Ministrul Justiției a explicat modificări legislative propuse recent, dar și a argumentat necesitatea înființării Agenției Servicii Publice. „Vor fi reduse costurile și timpul necesar pentru prelucrarea solicitărilor. Este o acțiune dedicată exclusiv cetățenilor. Totodată, vrem să creăm un mediu de afaceri atractiv, mai puțin dependent de instituțiile statului”, a susținut Vladimir Cebotari.

Participanții la întrevedere au discutat următoarele subiecte: încrederea cetățenilor în organele de drept, insuficiența resurselor umane, salariile din sectorul public, necesitatea medierii judiciare, activitatea în bază de patentă, litigiile vizând instituțiile din sectorul justiției, perfectarea actelor de moștenire și simplificarea procedurilor contravenționale.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4911599     Soluție
 
Servicii
Close