Prima / Comunicate de presă » Modificarea legislației privind activitatea specială de investigații imprimare
Modificarea legislației privind activitatea specială de investigații
03.08.2017    

3 august 2017, Chișinău Ministerul Justiției propune consultărilor publice modificările, completările Codului de procedură penală și Legii privind activitatea specială de investigații. Documentul vizează combaterea criminalității, asigurarea securității statului, ordinii publice, apărarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor.

Elementele noi sunt următoarele: reglementarea procesuală a statutului ofițerului de investigații; completarea cu noi metode speciale de investigații (supravegherea tehnică a imobilelor și persoanelor, accesarea, interceptarea și înregistrarea datelor informatice); oferirea unei reglementări mai detaliate a dreptului persoanelor la informare despre supunerea metodelor speciale de investigații; stabilirea unor rigori adiționale pentru autorizarea metodelor speciale de investigații; înlocuirea „bănuielii rezonabile” cu necesitatea existenței „probelor” ca și condiție obligatorie pentru dispunerea metodelor speciale de investigații, etc.

Scopul proiectului este de a perfecționa cadrul legislativ, reieșind din lacunele identificate și dificultățile întâmpinate la aplicarea normelor juridice în domeniu. Aspectele noi referitor la metodele speciale de investigații sunt corelate cu progresul tehnologiilor. Documentul a fost transmis spre avizare spre autorităților și instituțiilor interesate pentru expunerea opiniilor și recomandărilor. Persoanele interesate sunt îndemnate să formuleze propuneri, expediindu-le, până pe 18 august curent, pe adresa: octavian.bivol@justice.gov.md.

Proiectul poate fi accesat AICI, iar nota informativă poate fi vizualizată AICI .

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4912141     Soluție
 
Servicii
Close