Prima / Comunicate de presă » Integritatea actorilor din justiție, discutată public cu jurnaliștii și societatea civilă imprimare
Integritatea actorilor din justiție, discutată public cu jurnaliștii și societatea civilă
16.11.2017    

16 noiembrie 2017, ChișinăuMinistrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la discuțiile publice privind integritatea în sistemul justiției. Evenimentul a reunit oficiali din domeniu, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile. Au fost puse în balanță progresele reformei din justiție și actualele provocări.

Vladimir Cebotari a afirmat că: „avem responsabilitatea de a elabora politici pentru ca orice tentativă de corupție să fie prevenită, iar orice faptă de corupție să fie pedepsită. Totodată, să asigurăm o viață prosperă cetățenilor, pentru că aceasta poate preveni corupția”.
Discutând despre integritate, ministrul a menționat că toleranța față de actele corupției fac parte din cultura societății noastre: „Integritatea nu înseamnă doar legi bine elaborate. Există cel puțin 2 părți implicate – agentul public și persoana care comite acțiuni de corupție”.

În contextul aprecierilor acordate rezultatelor reformei din sectorul justiției, s-a vorbit și despre adoptarea legilor din „pachetul de integritate”. Vladimir Cebotari a menționat că nu este deplin mulțumit de starea lucrurilor, deoarece Autoritatea Națională de Integritate (ANI) încă nu este funcțională, iar soft-ul prin intermediul caruia trebuie prezentate declarațiile de avere ale funcționarilor nu este implementat. 

Prezenți la eveniment, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Freedom House au comunicat despre transparență, publicarea depersonalizată a hotărârilor judecătorești, documentarea materialelor jurnalistice a cazurilor de corupție, dreptul de acces la informație, în corelație cu aspirațiile de consolidare a democrației statului nostru.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640831     Soluție
 
Servicii
Close