Prima / Comunicate de presă » Disciplina judiciară, în atenția consultanților internaționali imprimare
Disciplina judiciară, în atenția consultanților internaționali
16.11.2017    
16 noiembrie 2017, Chișinău  Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, a discutat despre cadrul legislativ și disciplina judiciară cu Sonya Smith și Richard Gebelein, consultanți internaționali. Activitatea de documentare a experților va contribui la asistența ce o vor acorda pentru îmbunătățirea calității și eficienței structurilor de supraveghere din justiție. 

În discuțiile despre legislație, Anatolie Munteanu a subliniat că, pentru calitatea actului de justiție, este extrem de importantă existența unui mecanism eficient și aplicabil de atragere la răspundere disciplinară a judecătorilor. De asemenea, au fost comunicate direcțiile și viziunile pentru intervenție ce ar eficientiza procesele în acest segment.

Experții au discutat detaliat despre activitatea aglomerată a inspectorilor judiciari, calitatea acesteia, caracterul reclamațiilor cetățenilor față de deciziile judecătorilor, aplicarea pârghiei de atragere la răspundere disciplinară și aspecte de etică profesională.

În acest context, secretarul general de stat a notat că o parte din reclamațiile adresate inspectorilor judiciari sunt generate de o încredere scăzută a justițiabililor față de independența actului de justiție. Totodată, a fost menționat că președinții instanțelor ar trebui să se implice mai mult în aspecte organizatorice, ce adesea declanșează nemulțumirile cetățenilor. 

Activitatea consultanților vizează evaluarea cadrului legislativ al Colegiului disciplinar al judecătorilor și al Inspecției Judiciare de la noi. Vizita de documentare a consultanților internaționali la Chișinău are loc prin intermediul Programului pentru Justiție Transparentă, susținut de Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 
 

Pentru mai multe informații, contactați 
Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640840     Soluție
 
Servicii
Close