Prima / Comunicate de presă » Consultări dinamice privind modificarea legislației pentru mediul de afaceri imprimare
Consultări dinamice privind modificarea legislației pentru mediul de afaceri
17.11.2017    

17 noiembrie 2017, ChișinăuMinistrul Justiției, Vladimir Cebotari, și secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova și membrii Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. A fost discutat proiectul de lege pentru modificarea legislației, cu scopul decriminalizării unor categorii nonviolente de infracțiuni economice.

Modificările vizează mai multe articole ale Codului Penal, celui de Procedură Penală, Codului Contravențional și ale altor acte legislative conexe domeniului de reglementare. Impactul așteptat este de a reduce presiunea nejustificată a autorităților statului asupra activității economice a antreprenorilor. Astfel, au fost analizate aspectele privind optimizarea competențelor ce vor fi atribuite instituțiilor cu statut de organe constatatoare, dar și organelor de urmărire penală.

Experții și invitații au dezbătut inițiativele promovate prin proiectul menționat și urmează să contribuie la definitivarea acestuia, inclusiv prin recomandări de ordin conceptual. Ministerul Justiției preconizează ca prevederile proiectului să fie adoptate în cel mai scurt timp, urmând a fi aplicate plenar începând cu anul viitor. Un rezultat scontat este ca legea respectivă să asigure ameliorarea condițiilor pentru activitatea de întreprinzător și să sporească atragerea investițiilor străine.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

 

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11640851     Soluție
 
Servicii
Close