Prima / Comunicate de presă » Tentativă de corupție în sistemul penitenciar, contracarată imprimare
Tentativă de corupție în sistemul penitenciar, contracarată
21.12.2017    

21 decembrie 2017, Chișinău – Un angajat al sistemului penitenciar, subordonat Ministerului Justiției, a denunțat tentativa de corupere săvârșită de o femeie pentru a beneficia de întrevedere cu un deținut. Incidentul a avut loc ieri, la punctul de primire a coletelor din Penitenciarul nr. 4 – Cricova.

Femeia, în vârstă de 36 ani, s-a prezentat pentru a transmite un pachet unui deținut în vârstă de 22 ani. În timpul verificărilor pachetului, angajatului Serviciului regim și supraveghere, i-a fost strecurată o sumă de bani în buzunarul hainei. Potrivit constatărilor preliminare, banii erau destinați pentru favorizarea unei întâlniri a femeii cu prietenul acesteia, aflat în custodia statului.

Pentru cercetarea circumstanțelor și întreprinderea măsurilor legale, despre acest caz a fost înștiințat Inspectoratul de Poliție Râşcani, Procuratura municipiului Chişinău şi unitatea de gardă a Centrului Național Anticorupție. 

Referitor la denunțul angajatului din sistemul penitenciar, Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, a afirmat că: „este un caz ce denotă efortul întregului sistem de a răspunde inițiativelor guvernării privind combaterea corupției, și nu este unicul. Totodată, este un început pentru purificarea sistemului prin responsabilizarea angajaților care îl reprezintă”.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana acuzată de corupere activă riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani și amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11641010     Soluție
 
Servicii
Close