Prima / Comunicate de presă » Centrul de Armonizare a Legislației promovează valorile UE printre liceeni imprimare
Centrul de Armonizare a Legislației promovează valorile UE printre liceeni
11.05.2018    

Cu prilejul celebrării Zilei Europei, elevii Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Hîncești au participat la un curs de cultură generală despre Uniunea Europeană, organizat de specialiștii Centrului de Armonizare a Legislației, din subordinea Ministerului Justiției.

În cadrul acestui curs, elevii au dobîndit cunoștințe despre evoluția istorică a Uniunii, procesul decizional la nivel unional, beneficiile integrării în UE, etapele extinderii și procesul de aderare la Uniune. De asemenea, s-a discutat despre programul Erasmus sponsorizat de UE, prin care elevii pot să studieze în afara țării, respectiv, condițiile de eligibilitate, beneficiile schimbului de experiență și privilegiul deținerii unei diplome emise de o instituție universitară europeană.

Elevii au participat cu energie și entuziasm la acest curs, fiind interesați de traseul pe care îl parcurge țara noastră pentru a deveni un stat membru al Uniunii Europene. Ei au aflat despre  drepturile și obligațiile ce decurg din acest statut, relațiile Republicii Moldova cu țările UE, istoricul acestora, alinierea legislației noastre la normele și standardele europene.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6019877     Soluție
 
Servicii
Close