Prima / Comunicate de presă » Ministrul Victoria Iftodi, în vizită la Penitenciarul Rusca imprimare
Ministrul Victoria Iftodi, în vizită la Penitenciarul Rusca
31.05.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a efectuat o vizită la Penitenciarul pentru femei nr. 7-Rusca și a verificat condițiile de detenție ale deținutelor. De asemenea, au fost inspectate condițiile în care acestea muncesc pe teritoriul penitenciarului și încăperile unde stau cele care au copii în vîrstă de până la 3 ani.

În timpul vizitei, directorul instituției a făcut o prezentare a penitenciarului relatînd despre structura fizică a unității, activitățile de reintegrare socială desfășurate și regimurile de executare a pedepselor privative de libertate. S-a menționat faptul că penitenciarul a fost renovat în 2007 și asigură condiții decente pentru detenție. De asemenea, acolo există un spațiu pentru copiii de pînă la 3 ani, în prezent 7 la număr, care stau împreună cu mamele lor.

Ministrul Justiției a subliniat importanța asigurării unui mediu favorabil dezvoltării abilităților sociale ale persoanelor private de libertate, formării profesionale prin calificarea în meserii, scopul final fiind reintegrarea acestora în societate.

Menționăm că, Penitenciarul nr. 7-Rusca de tip închis este unicul penitenciar pentru femei, acolo fiind deținute 352 persoane. În cadrul penitenciarului funcționează un sector de tip deschis și unul semiînchis pentru deţinerea condamnatelor adulte, un sector pentru deținutele minore, un sector pentru deţinerea femeilor gravide şi mamelor care au copii în vîrstă de până la 3 ani.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6028890     Soluție
 
Servicii
Close