Prima / Comunicate de presă » Registrul garanţiilor reale mobiliare este lansat în versiune nouă imprimare
Registrul garanţiilor reale mobiliare este lansat în versiune nouă
07.08.2018    

Agenția Resurse Informaționale Juridice, subordonată Ministerului Justiției, a lansat o versiune optimizată a sistemului electronic Registrul garanţiilor reale mobiliare, în care sunt consemnate bunurile mobile puse în gaj. Au fost create funcționalități noi ce permit registratorilor efectuarea unei varietăți de operațiuni.

Registrul garanţiilor este un registru public în care se înregistrează gajul bunurilor mobile, precum mijloace de transport, utilaje, acțiuni, animale domestice, produse industriale și agricole, etc. Operațiunile de înregistrare, modificare sau radiere din registru se efectuează de către registratori (notari, bănci comerciale, organizații de microfinanțare, companii de leasing, societăți de registru ș.a.).

În prezent registrul este îmbunătățit, are spații mărite pentru câmpurile de introducere a informaţiei, permite adăugarea creditorilor multipli și a creditorilor speciali, înregistrați după criterii internaționale. De asemenea, registrul are opțiunea de a genera un aviz confirmativ de lipsă a bunurilor gajate, de a vizualiza on-line statutul plății efectuate, de a actualiza datele despre creditori sau debitor, cât și a reprezentanților acestora, cu păstrarea istoricului.

Menționăm că în prezent, statut de registrator au 122 persoane fizice și juridice, ce sunt înregistrate în calitate de operatori de date cu caracter personal. Autorităţile publice, instanţele judecătoreşti, executorii judecătoreşti, administratorii autorizaţi, organele de urmărire penală şi Serviciul Fiscal de Stat au acces gratuit la informaţia din registru.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6028891     Soluție
 
Servicii
Close