Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției a oferit suport consultativ privind normele elaborării actelor normative imprimare
Ministerul Justiției a oferit suport consultativ privind normele elaborării actelor normative
23.10.2018    

 

Peste o sută de persoane - funcționari din autoritățile publice centrale au participat la un seminar de instruire organizat de Ministerul Justiției, iar în cadrul acestuia au fost comunicate norme obligatorii și recomandări ce trebuie luate în considerație la scrierea proiectelor de acte normative sau de modificare a acestora.

Reprezentanții Ministerului Justiției au oferit explicații prevederilor legii nr. 100 cu privire la actele normative, ce a intrat în vigoare cîteva luni în urmă. De asemenea, au fost discutate aspecte elementare și generale despre forma și structura unui act normativ, precum stil, limbaj, definirea noțiunilor, sintagme recomandate, abrogări, trimiteri la articole anterioare, expunerea condițiilor permisive sau restrictive, ș.a.

Adițional, reprezentanți ai Centrului de armonizare a legislației au făcut precizări privind unele directive ale Uniunii Europene, iar șeful Direcției avizare a actelor normative a Ministerului Justiției a făcut precizări referindu-se la erori sau neclarități frecvent admise de autori din autoritățile publice specializați în alte domenii. Un seminar de instruire similar a fost organizat de Ministerul Justiției în luna august curent.

În context menționăm că, Ministerul Justiției are misiunea de a elabora proiecte de legi şi hotărîri ale Guvernului în domeniul justiţiei, precum şi a celor mai importante legi în alte domenii social-economice, una din competențe fiind avizarea și expertizarea juridică a proiectelor actelor normative.

 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715774     Soluție
 
Servicii
Close