Prima / Comunicate de presă » Îndrumări în aplicarea sistemului progresiv de executare a pedepsei cu închisoarea, prin prisma experienței Germaniei imprimare
Îndrumări în aplicarea sistemului progresiv de executare a pedepsei cu închisoarea, prin prisma experienței Germaniei
09.11.2018    

La Ministerul Justiţiei au avut loc discuții de specialitate privind introducerea și organizarea unui sistem progresiv de detenție în penitenciare. Directorul penitenciarului pentru minori din landul federal Berlin, Silvia Sibyll Hawliczek, a împărtășit practica Germaniei în acest sector.

Reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, directori de penitenciare, au fost informați despre procesul și modul în care sunt stabilite activități individuale pentru persoanele care ajung în custodia sistemului penitenciar german. Invitatul special, Silvia Sibyll Hawliczek, a făcut o prezentare sumară a sistemului progresiv și a vorbit despre serviciul de repartizare a persoanelor condamnate, evaluarea condamnatului, planul individual de programe și activități obligatorii pe care acesta îl îndeplinește.

În context, a fost efectuată o analiză a conceptului și avantajelor sistemului progresiv ce urmează a fi implementat în Republica Moldova. Menționăm că, sistemul progresiv de executare a pedepsei închisorii vizează ajustarea cadrului normativ execuţional penal, a procedurilor de lucru şi activităţilor la care participă deținuții. De asemenea, prevede individualizarea măsurilor de siguranţă şi regimul zilnic pentru fiecare deținut, în dependență de gradul de risc şi progresul în schimbarea comportamentului infracţional. În acest sens, programele de asistență și evaluare a deținuților au impact pozitiv asupra diminuării comportamentului antisocial, comunicării lor cu angajații penitenciarului, reducerea încălcărilor disciplinare și previne recidiva.

Evenimentul a fost organizat în comun cu Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ). Ministerul Justiției cooperează cu Fundația IRZ și în alte direcții cum ar fi legislația penală, notariatul și elaborarea Codului administrativ. Cooperarea moldo-germană pe segmentul justiției mai include activități de instruire și perfecționare profesională pentru judecători, procurori, avocați.

  

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716038     Soluție
 
Servicii
Close