Prima / Comunicate de presă » Centrul de Armonizare a Legislaţiei trece în structura Cancelariei de Stat imprimare
Centrul de Armonizare a Legislaţiei trece în structura Cancelariei de Stat
12.11.2018    

Centrul de Armonizare a Legislaţiei, autoritate administrativă din subordinea Ministerului Justiţiei, a fost reorganizată și va face parte din structura Cancelariei de Stat.

În data de 8 noiembrie curent, Guvernul a aprobat hotărîrea cu privire la reorganizarea Cancelariei de Stat, publicată în Monitorul Oficial, ce prevede inclusiv absorbția Centrului de Armonizare a Legislației. Actul normativ a fost adoptat în contextul Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016 – 2020, cu scopul consolidării și centralizării entităților cu funcții de coordonare a procesului de armonizare legislativă la nivel național și de efectuare a expertizei de compatibilitate a proiectelor de acte normative cu sigla „UE”.

Centrul de Armonizare a Legislației a fost creat în februarie 2007 și are misiunea de a coordona procesul de armonizare a legislației naţionale cu cea a Uniunii Europene. De asemenea, instituția acordă asistenţă metodologică autorităţilor administraţiei publice centrale în domeniul armonizării legislaţiei, elaborează proiectele de Planuri Naţionale anuale de armonizare a legislaţiei Republicii Moldova cu legislaţia Uniunii Europene și coordonează procesul de implementare a acestora.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716056     Soluție
 
Servicii
Close