Prima / Comunicate de presă » Desemnarea procentuală a trecut în competența Agenției Servicii Publice imprimare
Desemnarea procentuală a trecut în competența Agenției Servicii Publice
27.12.2018    

În data de 21 decembrie curent a intrat în vigoare legea privind modificarea unor acte legislative prin care Agenția Servicii Publice (ASP) devine instituția competentă pentru recepționarea cererilor de participare la mecanismul desemnării procentuale și întocmirea listei beneficiarilor. Astfel, atribuțiile privind desemnarea procentuală au trecut de la Ministerul Justiției către ASP.

Conform noilor prevederi, lista beneficiarilor în drept să participe la desemnarea procentuală se va întocmi anual de ASP şi se va publica pe pagina web oficială a acesteia pînă la data de 31 decembrie a anului pentru care se face desemnarea.

Potrivit notei informative la proiectul de lege, modificările au fost efectuate reieșind din faptul că verificarea condițiilor de eligibilitate pentru beneficierea de facilitățile mecansmului de desemnare procentuală se realizează inclusiv prin examinarea informației din Registrul de stat al persoanelor juridice, aflat în posesia ASP, precum și din considerentul că funcțiile Ministerului Justiției rezidă în elaborarea politicilor publice și nu în implementarea acestora.

Menționăm că, în luna aprilie curent, în contextul reformei inițiate de Guvern privind concentrarea serviciilor publice într-o singură instituție de stat în scopul facilitării prestării lor, ASP a preluat de la Ministerul Justiției competența de înregistrare a organizațiilor necomerciale.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715912     Soluție
 
Servicii
Close