Prima / Comunicate de presă » Dezmințire imprimare
Dezmințire
22.08.2019    

În vederea informării corecte şi obiective a opiniei publice, Ministerul Justiției dezminte informaţia publicată eronat de unele surse media, privind faptul că unii candidați la concursul pentru ocuparea funcției publice vacante cu statut special de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au fost incluși, ulterior încheierii perioadei de depunere a dosarelor, după ce Comisia de concurs a decis reluarea concursului.

De fapt, ținem să informăm opinia publică despre faptul că concursul pentru ocuparea funcției de director al ANP a fost suspendat în legătură cu contestațiile a doi candidați care inițial au fost admiși la concurs, însă au avut un aviz negativ de la comisia medico-militară. În cadrul comisiei de concurs a fost examinat regulamentul comisiei medico-militare în care s-au constat a fi conținute mai multe prevederi învechite și discriminatorii. Astfel, membrii comisiei de concurs au decis să nu îngrădească participarea la concurs a celor doi candidați cu probleme nesemnificative de sănătate. În acest sens, Ministerul Justiției a primit și avizul confirmativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care la fel, nu a considerat carențele de sănătate ale candidaților drept temei justificat pentru excluderea acestora din concurs.

De asemenea, trebuie să precizăm și faptul că, Ministerul Justiției nu a a făcut publice formularele de concurs ale candidaților, deoarece în regulamentul de concurs nu sunt conținute prevederi în acest sens. Însă Ministerul Justiției va veni cu o remarcă și va publica formularele de concurs ale candidaților.

 

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției
tel: (+373 22) 20 14 08
e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7890228     Soluție
 
Servicii
Close