Prima / Comunicate de presă » Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei și soluții” imprimare
Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei și soluții”
06.11.2019    

Astăzi, secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei și soluții". Evenimentul a întrunit judecători, procurori, avocați, precum și reprezentanți ai societății civile.

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a declarat în cadrul evenimentului: „Atunci când vorbim despre justiție selectivă, ne dăm seama că este un subiect extrem de sensibil despre care se vorbește foarte mult în ultimii ani. Însă nu se cunoaște, dacă înțelegem corect dimensiunea acestui fenomen, care ar trebui să ne preocupe tot mai mult, și să găsim soluții pentru diminuarea sa. Ori dacă pretindem că facem parte dintr-un stat de drept în care valorile democratice și drepturile omului sunt respectate, acest lucru nu poate avea loc în lipsa unei justiții echitabile".

Secretarul de stat a mai adăugat: „Raportul prezentat nu vine decât să confirme necesitatea reformării justiției, inclusiv starea existentă și carențele cu privire la integritatea și independența actorilor care ar trebui să asigure o justiție echitabilă".

În cadrul conferinței s-au pus în discuție mai multe subiecte privind provocările justiției selective penale fiind prezentat, totodată, Raportul de monitorizare a selectivității justiției penale.

Evenimentul a fost organizat de Freedom House în colaborare cu Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului" și a avut loc în incinta Institutului Național de Justiție, și poate fi vizionat la următorul link: https://realitatealive.md/live-masa-rotunda-cu-tema-provocarile-justi-iei-selective-in-republica-moldova-constatari-idei-i-solu-ii---102056.html?fbclid=IwAR0DdrXCbB_uG6WWWN0cnspabya0CHbPwCHm--YvjNwY5T31hGxGX5XEI-g

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9758972     Soluție
 
Servicii
Close