Prima / Comunicate de presă » Ministrul justiției a participat la inaugurarea atelierului de confecționare a încălțămintei și a terenului de minifotbal la Penitenciarul nr.18-Brănești imprimare
Ministrul justiției a participat la inaugurarea atelierului de confecționare a încălțămintei și a terenului de minifotbal la Penitenciarul nr.18-Brănești
07.11.2019    

Ministrul justiției, Olesea Stamate a participat, astăzi, 7 noiembrie curent, la ceremonia de inaugurare a atelierului de confecționare a încălțămintei și ceremonia de deschidere a terenului de minifotbal în cadrul Penitenciarul nr.18-Brănești.

La eveniment au fost prezenți și directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Liuba Jignea-Suveica, directorul adjunct al ANP, Viorel Perciun, directorul Penitenciarului nr.18-Brănești, șefii de direcții din cadrul ANP, secretarul general al Asociației Veteranilor FMF, Nicolae Cebotari, campionul european de fotbal, Anatolie Teslev, funcționari ai penitenciarului Brănești, precum și deținuți din custodia instituției.

Lansarea atelierului de producere reprezintă o colaborare dintre instituția penitenciară și agentul economic „Cristina Mold-rom Simplex" SRL, care prevede asigurarea cu locuri de muncă a 120 de condamnați din custodia Penitenciarului nr.18-Brănești.

În cadrul discursului său, ministrul justiției a declarat că: „Deschiderea atelierului este o mare realizare pentru sistemul administrației penitenciare, deoarece este extrem de important ca deținuții din penitenciarele din țară să beneficieze de posibilități de angajare. Sper ca acest exemplu să fie de bun augur și pentru alte instituții penitenciare".

Totodată, directorul ANP a menționat: „Ne bucurăm că am reuşit să inaugurăm acest atelier, care are drept scop crearea unor noi locuri de muncă pentru persoanele condamnate, fapt care contribuie la eficientizarea procesului de reabilitare și reintegrare socială a acestora".

Terenul modernizat deschis astăzi la Penitenciarul nr.18-Brănești, este al 5-lea teren renovat și amenajat în ultima perioadă în sistemul administrației penitenciare destinat persoanelor deținute.

La finalul ceremoniei de deschidere a terenului de fotbal, oaspeții prezenți la eveniment au oferit deținuților mingi și echipament sportiv primar, organizând și un meci de fotbal amical între echipa condamnaţilor şi a Asociației Veteranilor FMF.

 

  

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9759004     Soluție
 
Servicii
Close