Prima / Comunicate de presă » Victimele violențelor sexuale în atenția Ministerului Justiției imprimare
Victimele violențelor sexuale în atenția Ministerului Justiției
02.12.2019    

Ministrul justiției, Fadei Nagacesvschi a participat astăzi, 02 decembrie 2019, la dialogul privind protecția victimelor violenței sexuale. Evenimentul desfășurat sub genericul: „Parteneriat puternic pentru o protecție mai bună a victimelor violenței sexuale", a fost organizat de către Centrul Internațional „La Strada Moldova" în parteneriat cu Ambasada SUA la Chișinău.

Ministrul Justiției a menționat în cadrul dialogului despre proiectul de lege privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală prin ajustarea acestuia la condițiile din prezent și excluderea lacunelor care au existat în ceea ce privește actele sexuale.

„Se înlocuiesc anumite noțiuni pentru ca organul de urmărire penală să dispună de toate elementele necesare pentru a identifica și a atrage la răspundere penală persoanele ce se fac vinovate de comiterea acțiunilor cu caracter sexual, a violurilor. Concomitent, se fac modificări și în Codul de procedură penală, se va exclude posibilitatea așa zisei împăcări a victimei cu agresorul", a subliniat Fadei Nagacevschi.

„La momentul de față proiectul de lege se află la o etapă finală de elaborare. Urmează grupul de lucru asupra proiectului de lege să se întrunească într-o ultimă ședință pentru definitivarea și agrearea tuturor punctelor proiectului. În a doua jumătate a lunii decembrie proiectul de lege va fi transmis spre aprobare Guvernului, astfel, sper într-o lună-două proiectul de lege să fie aprobat și în Parlament", a mai precizat Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Cu referire la Convenția de la Istanbul, Fadei Nagacevschi a declarat că în urma examinării respectivei Convenții nu au fost identificate careva riscuri juridice sau de altă natură în cazul în care Republica Moldova va ratifica această Convenție. Astfel, Convenția de la Istanbul este examinată în mod prioritar de către Ministerul Justiției, deoarece ține de domeniiile de competență a Ministerului Justiției din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului au participat: Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, Ambasadoarea Suediei, Anna Lyberg, Ambasadorul Franței, Pascal LE DEUNFF, Șeful Oficiului Consiliului Europei în Moldova, William Massolin, precum și reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului.

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716371     Soluție
 
Servicii
Close