Prima / Comunicate de presă » Vizita la Ministerul Justiției a reprezentanților Institutului Internațional Republican din SUA imprimare
Vizita la Ministerul Justiției a reprezentanților Institutului Internațional Republican din SUA
03.12.2019    

În cadrul întrevederii din 2 decembrie curent, Directorul Asociației neguvernamentale nonprofit Reprezentanța din Moldova a Institutului Internațional Republican din SUA (IRI), Andrea Jean Keerbs a avut oportunitatea de a-l felicita pe Fadei Nagacevschi cu desemnarea sa în funcția de Ministru al justiției, urându-i realizarea cu succes a tuturor obiectivelor ce țin de implementarea reformei justiției.

Totodată, reprezentanții IRI Moldova au menționat că scopul acestei organizații este administrarea programului de Facilitare și Consolidare a Reformelor în domeniul justiției. În același timp, acest program oferă posibilitatea de a lua cunoștință de bunele practici privind organizarea și activitatea instituțiilor judiciare din alte state, de a face schimb de experiență, precum și de a acumula noi cunoștințe.

La rândul său, Ministrul justiției a remarcat că modernizarea sistemului judiciar este posibilă doar prin implementarea unui sistem de management strategic în domeniul justiției, utilizarea eficientă a resurselor, recurgerea la soluții inovative de creștere a performanței sistemului judiciar, precum și a accesibilității sale față de cetățean și respectul față de acesta, ca beneficiar final al serviciului public de justiție.

Fadei Nagacevschi a reiterat că misiunea sistemului judiciar constă în îndeplinirea unui act de justiție eficient și accesibil, realizat în condiții de independență, integritate și responsabilitate a actorilor implicați în înfăptuirea justiției, stabilitate și transparență instituțională, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Spre final, Ministrul justiției a mulțumit reprezentanților IRI pentru întrevedere și a menționat despre necesitatea de a menține și a consolida colaborarea productivă în domeniul justiției, precum și preluarea celor mai bune practici pentru a îmbunătăți integrat sistemul justiției din Republica Moldova în scopul asigurării unei guvernări bune și funcționale.

 

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11716391     Soluție
 
Servicii
Close