Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției condamnă vehement toate formele de abuzuri sexuale împotriva femeii imprimare
Ministerul Justiției condamnă vehement toate formele de abuzuri sexuale împotriva femeii
06.12.2019    

La data de 6 decembrie 2019, conducerea Ministerului Justiției împreună cu angajații au organizat o acțiune de susținere a campaniei "16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen. Gegenerația egalității împotriva abuzurilor sexuale".

Această acțiune este lansată întru solidarizarea cu victimele tuturor infracțiunilor privind viața sexuală și susținerea acestora.

Ministerul Justiției va promova politicile în domeniul protecției victimilor supuse tuturor formelor de abuzuri sexuale, cât și victimilor violenței în familie și contracarării acestor  tipuri de infracțiuni.

În acest sens, Ministerul Justiției are drept obiectiv  modificarea și ajustarea prevederilor Codului penal și a Codului de procedură penală, întru excluderea tuturor lacunelor care au existat în ceea ce privește toate formele de abuzuri sexuale, totodată asigurîndu-i organului de urmărire penală instrumentariul  necesar pentru identificarea și atragerea la răspundere penală a persoanele care se fac vinovate de comiterea acțiunilor cu caracter sexual.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715771     Soluție
 
Servicii
Close