Prima / Comunicate de presă » Experiența Ministerului Justiției privind apostilarea electronică imprimare
Experiența Ministerului Justiției privind apostilarea electronică
10.12.2019    

 

Astăzi, 10 decembrie 2019, la sediul Ministerului Justiției a avut loc o ședință de lucru dintre reprezentanții Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ) al Ministerului Justiției și reprezentanții instituției omoloage din Georgia, Agenția de Dezvoltare a Serviciilor Publice privind schimbul de experiență prin prisma preluării celor mai bune practici referitor la apostilarea electronică (E-apostilarea).

În cadrul întrevederii reprezentanții ARIJ au prezentat delegației din Georgia experiența ce ține de procesul de implementare a mecanismului de apostilare eletronică, de dezvoltare a sistemului informațional automatizat e-apostila, au împărtășit cunoștințele care au fost acumulate pe parcursul gestionării în timp  a sistemului, precum și dificultățile cu care s-au confruntat.

Concomitent, au fost expuse colegilor din Georgia și unele recomandări ce țin de implementarea și dezvoltarea sistemului e-apostilă.

De asemenea, în cadrul întrevederii reprezentanții Ministerului Justiției al Republicii Moldova au menționat că mecanismul de apostilare electronică implementat cu succes din 1 octombrie 2013, a demonstrat că este un sistem care oferă rapiditate, transparență și un mecanism care limitează corupția din sistem, în același timp sporind  încrederea cetățenilor în stat.

 

  

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715799     Soluție
 
Servicii
Close