Prima / Comunicate de presă » Ministrul justiției a participat la inaugurarea sculpturii dedicate femeilor - victime ale violenței în familie imprimare
Ministrul justiției a participat la inaugurarea sculpturii dedicate femeilor - victime ale violenței în familie
10.12.2019    

Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a participat la data de 10 decembrie 2019, la evenimentul de inaugurare a sculpturii consacrat tuturor femeilor care și-au pierdut viața în urma violenței în familie.

Sculptura a fost inaugurată de către Centrul de Drept pentru Femei cu suportul Secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Sculptura-simbol reprezintă două păpădii și a fost instalată în parcul Valea Morilor din mun. Chișinău în contextul campaniei de sensibilizare a opiniei publice cu privire la amploarea fenomenului violenței în familie „16 zile de acțiuni împotriva violenței în baza de gen" cu genericul: Ai dreptul să trăiești în siguranță! Sculptura simbolizează fragilitatea vieții și calea spre cer pe care au luat-o sufletele victimelor violenței în familie. Această sculptură a fost amplasată într-un spațiu public, astfel încât prin semnificația ei să sensibilizeze cât mai multe persoane, în același timp să transmită un mesaj clar de toleranță zero față de violența în familie, gestul reprezentând, totodată, un omagiu colectiv adus acestor femei.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck. J. Hogan; Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi; Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu; Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu; Directorul Centrului de Drept al Femeilor, Natalia Vîlcu și managerul de program INL, Tatiana Lungu.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a menționat că va susține toate inițiativele care au ca obiectiv combaterea violenței în familie și contracararea tuturor formelor de abuzuri și acte de violență împotriva femeii.
De asemenea, Ministerul Justiției și-a planificat realizarea unor acțiuni ce țin de eradicarea fenomenului de violență în familie și violența față de femei, având drept obiectiv strategic prevenirea și combaterea violenței față de femei și a violenței în familie. Scopul acestor acțiuni este de a asigura intervenția promptă şi eficientă a autorităților abilitate în vederea protecției victimelor violenței în familie.

   

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11715815     Soluție
 
Servicii
Close