Prima / Comunicate de presă » Inițierea procesului de revizuire a tratatelor internaționale de asistență juridică imprimare
Inițierea procesului de revizuire a tratatelor internaționale de asistență juridică
15.01.2020    

Ministerul Justiției anunță demararea ulterioară a exercițiului de revizuire (inventariere) a tuturor tratatelor internaționale de asistență juridică în materie civilă și penală, încheiate de Republica Moldova la nivel bilateral sau multilateral, implementarea cărora este pusă în sarcina instituției, întru garantarea eficientizării procedurii de asistență internațională cu statele terțe și/sau organizațiile internaționale.

De asemenea, ministerul planifică inițierea procedurilor de negociere a unor noi instrumente internaționale, inclusiv pentru a facilita procedurile de asistență juridică reciprocă, astfel încât autoritățile statului să nu aibă impedimente la soluționarea spețelor, indiferent de natura lor (penal, civil).

În raport cu statele care nu sunt parte la acordurile de asistență adoptate sub egida organizațiilor internaționale și cu care Republica Moldova nu are încheiate acorduri bilaterale de asistență juridică, Ministerul Justiției va constitui un grup de lucru pentru a identifica vulnerabilitățile în aplicarea principiului reciprocității.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311524     Soluție
 
Servicii
Close