Prima / Comunicate de presă » Întrevederea Ministrului Fadei Nagacevschi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie, Curții de Arbitraj Comercial Internațional și Centrului de Mediere imprimare
Întrevederea Ministrului Fadei Nagacevschi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie, Curții de Arbitraj Comercial Internațional și Centrului de Mediere
17.01.2020    

La data de 16 ianuarie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI și Centrului de Mediere.

În cadrul întrevederii, a fost prezentată succint activitatea Centrului de Mediere și Curții de Arbitraj Comercial Internațional, precum și portofoliul de realizări privind instruirea mediatorilor și arbitrilor la nivel național, cât și internațional.  Prin organizarea cursurilor de formare a mediatorilor și arbitrilor, precum și prin sporirea criteriilor de accedere în aceste profesii va fi posibilă schimbarea viziunii și percepții referitor la arbitraj și procesul de mediere în țară.

În acest sens, oficialii au discutat și despre unele aspecte ce țin de optimizarea activității mediului de afaceri prin ajustarea cadrului normativ.

Ministrul Justiției și-a reafirmat deschiderea spre colaborare întru consolidarea instituției medierii și arbitrajului comercial internațional în scopul sporirii încrederii cetățenilor, precum și întru reducerea examinării litigiilor în instanța de judecată.

 

 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8049252     Soluție
 
Servicii
Close