Prima / Comunicate de presă » Întrevederea Secretarului de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea cu membrii Comitetului de Coordonare privind prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției imprimare
Întrevederea Secretarului de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea cu membrii Comitetului de Coordonare privind prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției
30.01.2020    

La data de 30 ianuarie 2020, în incinta Ministerului Justiției al Republicii Moldova a avut loc cea de-a III ședință a Comitetului de Coordonare, în cadrul proiectului "Suport pentru prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției", finanțat de Uniunea Europeană.

În cadrul ședinței au participat: dl Eduard Pesendorfer, Director de program Justiție și Drepturile Omului, Delegația UE a RM, dna Satu Seppanen, Consilier superior, Delegația UE a RM, dl Eric Minnegheer, Lider de echipă, Delegația UE a RM, dl Marco Gemmer, Șeful secției Operațiune, Delegația UE.

Radu Foltea a menționat despre importanța proiectului respectiv în vederea consolidării sistemului justiției din Republica Moldova.

De asemenea, Eric Minnegheer, Lider de echipă, Delegația Uniunii Europene a RM a efectuat o prezentare a obiectivelor care urmează a fi realizate pentru întreaga durată a proiectului 2020-2022.

A fost expus și Planul de acțiuni privind implementarea proiectului "Suport pentru prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției", finanțat de Uniunea Europeană, pe termen scurt, cu o durata de șase luni.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții sectorului justiției, Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii Generale, Consiliului Superior a Magistraturii, Institutului Național de Justiție au discutat despre modalitățile de colaborare în domeniul justiției, întăririi capacităților instituțiilor de combatere a corupției, promovării unei societăți civile libere și dinamice, îmbunătățirii transparenței guvernamentale și apărării drepturilor omului în RM.

La final, părțile au convenit la o colaborare pe viitor întru realizarea obiectivelor privind prevenirea și combaterea corupției în sectorul justiției.

 

  

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311392     Soluție
 
Servicii
Close