Prima / Comunicate de presă » Masă rotundă dedicată aniversării celor 75 ani de la eliberarea lagărului Auschwitz imprimare
Masă rotundă dedicată aniversării celor 75 ani de la eliberarea lagărului Auschwitz
31.01.2020    

Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea a participat la data de 30 ianuarie 2020 la aniversarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau.

Această masă rotundă a fost desfășurată în contextul Săptămânii memoriei Holocaustului și a reflectat semnificația istorică şi politică a eliberării lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – unul dintre cele mai mari lagăre naziste, unde au fost exterminaţi în masă peste un milion de persoane, majoritatea dintre care au fost evrei.

Evenimentul a avut loc în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și a reunit reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, corpului diplomatic, mediului academic, societății civile inclusiv reprezentanți ai comunităților etnice din Republica Moldova.

În cadrul celor patru sesiuni de lucru ale întrevederii, reprezentanții autorităților de stat și ai organizațiilor nonguvernamentale au prezentat principalele politici educaționale privind cultivarea memoriei Holocaustului, cercetarea și păstrarea patrimoniului istoric și cultural al evreilor din Republica Moldova,  consolidarea cadrului normativ-juridic în domeniul prevenirii și combaterii antisemitismului, etc.

Acest eveniment a fost organizat, în contextul elaborării unui nou Plan de acțiuni privind studierea, cercetarea, cultivarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului şi altor fenomene motivate de ură.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311400     Soluție
 
Servicii
Close